Skärgården

Skimrande blå vatten, ödsliga vindpiskade klippor och delikatesser från hamnkiosken. Sibbo har en vidsträckt skärgård, där det finns flera rekreationsområden som vem som helst får besöka. Ät din reskost vid lägerelden, paddla till sandstranden en het sommardag, njut av solen på ett SUP-bräde i strandvattnet eller fiska drömfisken med kastspö.

Sibbo skärgård kan nås även utan egen båt. Du tar dig lätt till skärgården med förbindelsefärja, BOUT-färdtjänsten, hyrkajak eller vattenskoter.

Destinationer i skärgården

Sibbo skärgård erbjuder ett flertal rekreationsområden som är i fritt bruk och där du finner eldstäder för grillfester, bordsgrupper att avnjuta måltider vid samt snygga torrtoaletter. Bekanta dig med destinationerna i detalj genom länkarna nedan.

Vår skärgård bjuder in dig att njuta, välkommen!

Tjänster i skärgården

Det finns gott om utbud gällande tjänster i Sibbo skärgård. Hur skulle det smaka med en delikat måltid vid en strandterass, en svalkande dryck i ett utomhusbad eller mjuka bastubad med havsutsikt? Skulle det passa att vakna till kluckande vågor och avnjuta en uppfriskande morgonsimtur från en sammetslen sandstrand? Vare sig du kommer i eget sällskap, med en kär person, bland familjemedlemar eller i vänners lag, har Sibbo skärgård vad som krävs för att charmera dig!

Inkvartering

Villa Seasong och hyrstugor

Enastående inkvartering vid Seasong resetjänstcentrum! I Villa Seasong finns bäddplatser för över 20 personer, dessutom finns sammanlagt 3 stycken åtta personers stugor med egna bastun.

Norrkullalandet
01150 Söderkulla

+358503574249

myynti@seasong.fi

60°13,94 N        25°21,65 E

 

Airbnb

Med Airbnb-tjänsten kan privatpersoner och företag erbjuda logitjänster till resenärer.

I Sibbo kommun och intill kommungränserna finns nästan 400 olika logialternativ, från villor med havsvy till pensionatslogi.

 

Restaurangtjänster

Café Seasong

Sommarcafé med utskänkingsrättigheter och beställningsrestaurang i skärgårdsmiljö

Norrkullalandet

60°13,94 N
25°21,65 E

 

Port Side Trattoria

En äkta italiensk restaurang med uteservering vid havet

Storören (Sipoonranta)

60°25,93 N
25°23,43 E

 

Gumbostrand Konst & Form Bistro

Ett havsnära konstgalleri med tillhörande restaurang

Gumbostrand

60°25,82 N
25°30,34 E

 

Gumbo Kiosk

Grill- och livsmedelskiosk som har öppet året om

Gumbostrand

60°25,66 N
25°29,56 E

 

På Krogen

En bekväm restaurang som erbjuder både delikat mat och levande musik under sommaren

Kalkstrand

60°25,58 N
25°39,15 E

 

Upplev och njut - tips till aktiviteter!

Sibbo skärgård erbjuder ett flertal olika aktiviteter. Vare sig du föredrar att ruse igenom skärgården med snabb båt, lura på gäddorna i vassen eller njuta av en seglats i yttre skärgården, hittar du säkert lämpliga alternativ till aktiviteter för så väl par, familjer och arbetsgemenskaper i samarbete med områdets tjänsteproducenter.

Njut av sommarvinden på en SUP-bräda vid Storören, paddla med kajak från Sibbo å till havet eller titta in på Simsalö skola på skärgårdens hantverk. Delta i yoga retreat på en ö, beställ en ex tempore skjuts med BOUT-tjänsten till en skärgårdsdestination och plocka upp en färdig picknick kasse. Eller anställ en lokal båtchaufför som guide fast till hela dagen och gör en lite annorlunda restaurangrunda med båt. Det mångsidiga utbudet med diverse aktivitets alternativ kronar din vistelse i Sibbo skärgård. Så unna dig själv att bli betjänad och upplev Sibbo skärgård just så som du önskar!

Bekanta dig med aktiviteter

Transportförbindelser i skärgården

Du behöver ingen egen båt för att njuta av Sibbo skärgård! Med den avgiftsfria turbåten kan du enligt ruttschema få en första inblick i vår underbara skärgård. Önskar du dyka djupare kan du praktiskt boka en utfärd med Bout-applikationen då det passar dig.

Nedan hittar du även andra erbjudare av transporttjänster i Sibbo skärgård. Om du vill kan du även välja en kolneutral verksamhetsidkare.

Förbindelsebåtstrafik

Gratis förbindelsebåt dagligen mellan Kalkstrand och Norrkullalandet. Med förhandsbeställning även till andra ruttenliga destinationer.

Bout båtskjutstjänsten

Beställ en båttransport praktiskt med appen eller via webbsidorna, då när du själv önskar.

Hamnar

Sibbo kust har flera hamnar. Många av hamnar är också knutpunkter för kollektivtrafik, dit du tar dig med exempelvis Helsingfors regions trafiks (HRT) bussar. Från Kalkstrand finns en reguljär färjetrafiksförbindelse både till Sibbo och Borgå skärgårdsområden, förbindelsebåtar stannar även i Gumbostrand med förhandsbeställning. Du kan hitta direktiv till förhandsbokningarna på Pörtö Lines webbsida.

Du kan också beställa en båttransport till samtliga Sibbohamnar med BOUT-tjänsten eller via någon annan av områdets taxibåtsföretag.

Klicka på namnet av hamnen för att se dess placering på kartan.

Bild: Suvi Suovaara

Broschyrer och kartor

Aktiviteter i skärgården

Bild: Paula Ropponen