Kollektivtrafik

Samkommunen Helsingforsregionens trafik HRT svarar för planeringen och ordnandet av kollektivtrafiken i Sibbo. Medlemskommunerna i HRT är Helsingfors, Esbo, Grankulla, Kervo, Kyrkslätt, Sibbo, Sjundeå, Tusby och Vanda. I samarbete med NTM-centralen i Nyland ordnar HRT också flera genomfartsturer.

Pörtö Line kör skol- och menförestrafik samt pendeltrafik året runt i Sibbo skärgård.

Gör så här

HRT-området

Helsingfors, Esbo, Grankulla, Vanda, Kervo, Sibbo, Kyrkslätt, Sjundeå och Tusby bildar ett enhetligt kollektivtrafikområde. Ett enhetligt biljettsystem är i bruk i hela regionen, och HRT:s biljett gäller i alla bussar, närtåg, spårvagnar, metro och på Sveaborgsfärjan. Du kan byta till ett annat färdmedel under biljettens giltighetstid. HRT-området är indelat till fyra zoner: A, B, C och D. Köp en biljett för alla de zoner du åker igenom. Periodbiljetten passar dig som reser regelbundet.

För enstaka resor kan du köpa en värdebiljett vid kortläsaren på färdmedlen eller en enkelbiljett. Enkelbiljetter kan köpas med HSL-appen, i automaterna, i många kiosker och butiker. Bussförarna säljer för tillfället inte biljetter på grund av koronasituationen. HRT:s enkelbiljetter säljs vanligtvis inte på U-linjernas bussar utan trafikföretag säljer egna biljetter som inte gäller i HRT:s trafik. Du kan dock byta till alla U-trafikens bussar med HRT:s biljetter.

Säsong- och seriebiljett för Nyland och Tavastland regioner

Sibbo är från och med 1.8.2021 en del av säsong- och seriebiljettområdet för Nyland och Tavastland. Biljetten duger på resor till exempel mellan Sibbo och Borgnäs, Träskända eller Borgå. Biljetten duger inte på interna resor inom HRT-området. Med Matkahuoltos säsong- och seriebiljett för Nyland och Tavastland regioner kan du resa i mellersta och östra Nyland samt i egentliga Tavastland i följande kommuner: Askola, Hausjärvi, Hyvinge, Janakkala, Träskända, Lappträsk, Loppi, Lovisa, Mäntsälä, Mörskom, Nurmijärvi, Borgnäs, Borgå, Pukkila, Riihimäki, Sibbo och Tusby. Biljettprodukten laddas på Matkahuoltos resekort som kan köpas på Matkahuoltos serviceställen eller Matkahuoltos webbutik.

Engångsbiljetten lämpar sig för enskilda resor och sporadiskt resande. Engångsbiljetter kan köpas i Matkahuoltos webbutik, mobilapp och vid Matkahuoltos serviceställen.