Kollektivtrafik

Samkommunen Helsingforsregionens trafik (HRT) svarar för planeringen och ordnandet av kollektivtrafiken i Sibbo. Medlemskommunerna i HRT är Helsingfors, Esbo, Grankulla, Kervo, Kyrkslätt, Sibbo, Sjundeå, Tusby och Vanda. Dessutom Sibbo är en del av säsong- och seriebiljettområdet för Nyland och Tavastland. Biljetten duger på resor till exempel mellan Sibbo och Borgnäs, Träskända eller Borgå.

Pörtö Line kör skol- och menförestrafik samt pendeltrafik året runt i Sibbo skärgård.

Gör så här

HRT-området

Helsingfors, Esbo, Grankulla, Vanda, Kervo, Sibbo, Kyrkslätt, Sjundeå och Tusby bildar ett enhetligt kollektivtrafikområde. Ett enhetligt biljettsystem är i bruk i hela regionen, och HRT:s biljett gäller i alla bussar, närtåg, spårvagnar, metro och på Sveaborgsfärjan. Du kan byta till ett annat färdmedel under biljettens giltighetstid. HRT-området är indelat till fyra zoner: A, B, C och D. Köp en biljett för alla de zoner du åker igenom.

Periodbiljetten passar dig som reser regelbundet. För enstaka resor kan du köpa en värdebiljett vid kortläsaren på färdmedlen eller en enkelbiljett. Enkelbiljetter kan köpas med HSL-appen, i automaterna och försäljningsställen.

Mer information om till exempel tidtabeller och rutter, biljettpriser och försäljningsställen hittar du på HRT:s webbplats.

Säsong- och seriebiljett för Nyland och Tavastland regioner

Med Matkahuoltos säsong- och seriebiljett för Nyland och Tavastland regioner kan du resa i mellersta och östra Nyland samt i egentliga Tavastland i följande kommuner: Askola, Hausjärvi, Hyvinge, Janakkala, Träskända, Lappträsk, Loppis, Lovisa, Mäntsälä, Mörskom, Nurmijärvi, Borgnäs, Borgå, Pukkila, Riihimäki, Sibbo och Tusby. Biljettprodukten laddas på Matkahuoltos resekort som kan köpas på Matkahuoltos serviceställen eller Matkahuoltos webbutik.

Engångsbiljetten lämpar sig för enskilda resor och sporadiskt resande. Engångsbiljetter kan köpas i Matkahuoltos webbutik, mobilapp och vid Matkahuoltos serviceställen.

Mer information om till exempel rutter och tidtabeller, biljettpriser och serviceställen hittar du på Matkahuoltos webbplats.

Skärgårdstrafiken

Pörtö Line handlar förbindelse båttrafiken i Sibbo skärgård. Förbindelsebåten M/S Sibbe trafikerar från hamnarna i Gumbostrand och Kalkstrand till bland annat Simsalö, Söderkullalandet, Stora Svedjeholmen, Komsalö och Norrkullalandet.

Tidtabeller och annan information hittar du på Pörtö Linens webbplats.