Visit Sibbo

Koppla av och upplev natur, skärgård och landsbygd. Njut av lugnet i Sibbo Storskogs nationalpark eller hoppa upp på hästryggen och rid mellan böljande sädesfält. Plaska omkring på badstränderna eller upplev skärgården ombord på en RIB-båt. Fånga fisk, spela golf, skida, kasta frisbee på en frisbeegolfbana eller klättra högt bland träden i äventyrsparken.

Upplev känslan av en medeltida värld vid Sibbo gamla kyrka och låt dig hänföras av det enastående kulturlandskapet som den gamla och nya kyrkan tillsammans bildar. Eller ta en promenad bland byggnaderna som en gång i tiden tillhörde Nickby sinnessjukhus – tusentals patienter har traskat längs samma stråk.

Njut av konserter, konstutställningar eller egenartade byaevenemang. Shoppa i småbutiker och specialaffärer.

På webbplatsen Visit Sipoo hittar du café- och restaurangtjänster, inkvarteringstjänster och fritids- och upplevelsetjänster vilka du kan njuta av i Sibbo.

Se och upplev en kulturhistorisk virtuell rundtur om Söderkulla gårds område behändigt från din egen enhet

Skulle du vilja gå på de grönskande stigarna i Söderkulla gårds område, undersöka Sibbesborg från ovan eller kika in i till exempel gårdens sädesmagasin? Nu kan du fritt bekanta dig med gårdsområdets färggranna historia och dess kulturlandskap flerdimensionellt, i form av en virtuell rundtur från din egen dator eller mobila enhet.

Den virtuella rundturen i Söderkulla gård och Sibbesborg

Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss tar dig åter till Sibbo storskog

Sibbo storskog kommer att även i sommar vara enkelt och ekologiskt tillgänglig med Hop-On Hop-Off-bussen. Bussen trafikerar under sommarveckosluten under perioden 13.5 –1.10.2023 och stannar i år vid fler hållplatser än under tidigare år.

Välkommen att njuta av lugnet och tystnaden i Sibbo storskog med en hållbar Hop-On Hop-Off-resa!

Mera om tidtabeller och rutt 2023

South by Cycle är cyklistens skattkammare

Längs med leden som går genom Nyland och Kymmene-dalen finns unika naturskatter, kulturhistoria och lantlig romantik. Grusvägarna för cyklisten från bygd till bygd, genom skogar och sidovägar, och kombinerar tjänster från vildmarksbodar till boutique-hotell och från gourmetmenyer till vildmarkskök.

Läs mer

Besök Östanåparkens och Ådalens kulturlandskap i Nickby virtuellt

Den virtuella rundturen tar dig till somriga kulturlandskap där många välkända författare och poeter, vårdades på mentalsjukhuset. Oavsett om du är intresserad av lokal konst, historia eller naturupplevelser, erbjuder den virtuella rundturen nya sätt att utforska både kända och okända platser.

Den virtuella rundturen i Östänåparken och Ådalen