Norrkullalandet

Sibbo skärgårds mest populära destination är tillgänglig med gratis turbåt, Pörtö Lines fartyg anlöper Norrkullalandet från fastlandet till och med fyra gånger om dagen! Njut av solen på de släta klipporna och sandstränderna samt grilla sommardelikatesserna på grillplatserna. Ta en promenad längs naturstigen genom vackra skärgårdsskogen till utsiktstornet, varifrån du kan se hela Sibbo skärgård långt ut till öppet hav.

Norrkullalandets tjänster

Serviceutbudet på Norrkullalandet är det bredaste i Sibbo skärgård. Resande på egen hand uppskattar eldstäderna, de snygga torrtoaletterna och fantastiska sandstränderna. Café Seasongs delikatesser och fulla utskänkningsrättigheter samt uteserveringen med vy över havet lockar att stanna en stund till – man hinner ju med följande turbåt lika väl. Och om tidtabellen känns alltför påtryckande, kan du praktiskt beställa skjuts med BOUT-applikationen, då det passar dig själv.

Ankomst till Norrkullalandet

Norrkullalandet befinner sig nära Kalkstrands hamn. Till Norrkullalandet kan du ta dig med:

 

Turbåtens tidtabell öppna från länken nedan (länken öppnar Pörtö Lines websida)

Tips och idéer för besök på Norrkullalandet

Norrkullalandet anpassar sig både till att ta det lugnt på stranden och för mer aktiva besök. I samband med en av sandstränderna finns en beach volley plan, där du kan bjuda in dina vänner eller din familj till en lekfull match. Kanske vinnaren får en glass eller en uppfriskande dryck på Café Seasongs havsterass

Näkymä Café Seasongin terassilta kohti merta, laituri täynnä veneitä ja ihmisiä.

En promenad till utsiktstornet är absolut att rekommendera. Det stadiga tornet reser sig högt ovanför trädtopparna och erbjuder en hisnande vy över Sibbo skärgård. Från tornet kan du se Söderskärs fyr resa sig i horisonten – detta sjömärke bekant från Muminböcker!

Norkullalandet näkötorni

Det är värt mödan att klättra upp i utsiktstornet. Från tornet ser du hela Sibbo skärgård!