Furuholmen

Yttre skärgårdens pärla med fantastiska öppet havs vyer!

Furuholmen står vid Sibbofjärden, känd för sina ställvis hisnande vindar, men ankomstplatsen till Furuholmen är i en skyddad lagun. Att anlöpa Furuholmen med större båt är inget problem eftersom djupet väl räcker till för segelbåtar på bägge sidor om anlöpningsbryggan.

 

 

Furuholmens tjänster

På den runda ön finns gott om plats för tältning och ett flertal grillplatser samt snygga torrtoaletter. Att besöka ön är säkert även vid hårdare vindar, eftersom anlöpningsbryggan befinner sig i en skyddad vik. Intill bryggan finns fastsättningsställen för båtar och djupet räcker mycket bra till för segelbåtar.

  • Område för tältning
  • Torrtoaletter
  • Flera grillplatser
  • Brygga för anlöpning
  • Gästbåtplatser med fastsättning i berget

Saapuminen Furuholmeniin

Furuholmen on Sipoon kunnan ulkoilusaarista kauimpana mantereelta. Furuholmen sijaitsee Sipoonselällä, lähellä Helsingin ja Sipoon rajaa. Furuholmeniin pääset:

Tips och idéer för besök till Furuholmen

Furuholmens trumfkort är den omkring liggande naturen. Den karga omgivningen med av istiden slipade strandklippor och det öppna havet är en upplevelse i sig. Eftersom Furuholmen befinner sig rätt så långt ifrån fastlandet, kan det särskilt då vattnet är svalare skådas bland annat sälar. Att se en ståtlig havsörn är inte heller ovanligt från Furuholmen.

Den karga yttre skärgårdens natur är i sin enkelhet vacker. Furuholmen är det bästa stället att uppleva just denna typ av natur.