Östholmen

Östholmen är yttre skärgårdens destination för hela familjen, där du kan spendera tid med att leka och spela antingen över ett dagsbesök eller med övernattning i tält. Holmen är även populär bland båtresenärer.

Det är lämpligast att anlöpa Östholmen med båt, men då vädret tillåter kan du bra även paddla till den skyddade ankomstplatsen vid sandstranden.

Många anser att det är just på Östholmen man ser Sibbos vackraste solnedgångar. Tips: västsidans släta strandklippor!

Östholmens tjänster

Östholmen är en verklig oas för hela familjen i yttre skärgården. Många anser Östholmen vara det bästa stället i Sibbo skärgård för att beundra solnedgångar. Det är tillåtet att stiga i land också på Abborholmen, precis intill Östholmen, men där är varken övernattning eller uppgörandet av eld tillåtet. Avståndet holmarna emellan är så kort, att du gott och väl kan simma över till Abborholmen. Det lilla lekområdet för barn och den barnvänliga sandstranden befinner sig brevid bryggan, i nordöstra hörnet av Östholmen.

  • Område för tältning
  • Liten lekplats för barn och en långgrund sandstrand anpassad även för småbarn
  • Torrtoaletter
  • Flera grillplatser
  • Brygga för anlöpning
  • Gästbåtplatser med fastsättning i berget

Ankomst till Östholmen

Östholmen befinner sig i yttre skärgården, nära kommungränsen mellan Helsingfors och Sibbo. Till Östholmen tar du dig med:

Tips och idéer för besök till Östholmen

På Östholmen trivs så väl långvägs båtresenärer, dagsbesökare som tältare. Eftersom hela holmen är rekreationsområde finns det gott om utrymme att utforska och beundra sig över även för längre tidsperioder. Östholmen erbjuder bra med utrymme för tältning likaså. Ifall du redan kollat igenom hela Östholmen, kan du göra en äventyrsutflykt till Abborholmen med att simma över.

Invid den långgrunda, skyddade sandstranden finns en liten lekplats för barn med gungor. Från södra kusten öppnas en underbar vy över öppet ha, men de vackraste solnedgångarna ser du på västkusten av ön.

Östholmens sandstrand finns i en skyddad vik. Bakom stranden finns en liten lekplats för barn med gungor och intill den en grillplats med picknick tak.