Skjuts till skärgården i Sibbo och Borgå kan snart beställas med båtskjutsapp

– Införandet av Bout-tjänsten är ett stort steg mot en mer lättillgänglig skärgård. Det blir lättare att beställa båtskjuts och de invånare och turister som inte har möjlighet att ta sig över vatten med egen båt får uppleva havet, säger Elina Duréault, näringschef i Sibbo kommun.

Bout är ett inhemskt företag vars syfte är att förbättra tillgängligheten till skärgården och göra det lättare att ta sig fram på sjön. Skärgården på Borgås och Sibbos områden är full av fantastiska resmål, och nu har även de som saknar båt ett nytt sätt att njuta av dem. Du kan beställa båtskjuts med en app som är lätt att använda. Tjänsten sammanför konsumenten och lokala tjänsteleverantörer som möjliggör oförglömliga upplevelser i vår vackra skärgård. Samtidigt ger tjänsten en marknadsföringsplattform till de båttaxiföretagare som redan är verksamma.

Av kunderna krävs inte ha några båtkunskaper eller tidigare erfarenhet av båtliv. Bout förutsätter att de förare som ansluter sig till tjänsten har de kvalifikationer som krävs enligt lag, så att passagerarna kan koncentrera sig på att njuta av resan.

Därför söker man som bäst förare som är intresserade av att svara på den höga efterfrågan. För mer information, kontakta captains@bout.fi

– Turisterna är intresserade av skärgårdens fantastiska resmål och tjänster. Vi testar tjänsten under två sommarsäsonger och hoppas att under sommaren 2022 också få användarerfarenheter av internationella turister, säger Borgå stads turism- och marknadschef Sari Myllynen.

Senast uppdaterad 07.06.2021