Vilstrand, Söderkullalandet

Vilstrand är destinationen som befinner sig allra närmast fastlandet av Sibbo kommuns rekreationsområden i skärgården. Det är lätt att anlöpa Vilstrand med roddbåt eller kajak från Gumbostrands hamn! Förutom tältövernattningsmöjlighet erbjuder Vilstrand även möjlighet att övernatta under tak där även större skaror ryms i skydd för regn. Du kan lägga upp ditt tält antingen så du ser solnedgången invid Simsalö eller för att väckas upp till morgonsolens första strålar.

Vilstrands tjänster

Det finns gott om plats för tältning på Vilstrand. Ankomstbryggan befinner sig mot fastlandet, således är det tryggt att anlöpa den också med roddbåt, även om yttre skärgården piskas av hårda vindar. Det finns också en brunn på området, men eftersom vattenkvalitén inte säkrats, rekommenderar vi att koka vattnet före bruk.

  • Område för tältning
  • Torrtoaletter
  • Flera grillplatser
  • Brygga för anlöpning
  • Gästbåtplatser med fastsättning i berget
  • Brunn (vattenkvalitén inte försäkrad, kokning av vattnet rekommenderas före bruk)

Ankomst till Vilstrand

Vilstrand befinner sig mitt emot Gumbostrand. Till Vilstrand kan du ta dig med:

Tips och idéer för besök vid Vilstrand

Vilstrand erbjuder fina vyer till den vackra inre skärgården och på västkusten kan du grilla om kvällarna och beundra solnedgången. Det finns gott om plats för tält, men du kan också lägga ditt liggunderlag under ett stort tak med plats på två sidor för ett dussintal övernattare. Eftersom Vilstrand är så nära fastlandet, är det lätt att ta sig an en resa dit även lite mera ex tempore. Med hjälp av BOUT-skjutstjänsten kan du beställa en skjuts från Gumbostrand och den korta resan blir inte dyr. Korvpaketet och kallt öl kan du inhandla från Gumbo kiosk och om du är för hungrig för att börja göra upp eld, är det bara att beställa grilldelikatesser från kiosken för att ta med sig till holmen.

Gumbostrands småbåtshamn är alldeles ett stenkast från Vilstrand friluftsområde. Där betjänare en kiosk året om och rent av två restauranger om somrarna, varav den andra även har ett konstgalleri.
.