Parker och grönområden

Enheten för grönområden ansvarar för skötseln av växtligheten och renligheten i kommunens parker och grönområden. Enheten ansvarar också för underhållet av lekparker, hundparker, mattvättningsställen och parkleder samt för utrustningen såsom bänkar och skräpkorgar.

Enheten för grönområden i Sibbo kommun planterar årligen cirka 2 000 sommarblommor samt ett stort antal säsongväxter såsom ljung- och lökväxter till glädje för kommuninvånarna.

Parkerna och andra allmänna grönområden är en väsentlig del av en trivsam tätort. I Sibbo finns det över 60 hektar parker och grönområden. Parkernas renlighet och säkerhet följs regelbundet upp i samband med de veckovisa renhållningsrundorna.

Bild: Jere Loikkanen

Vanliga frågor och svar

Är det någonting med Sibbo du funderar på? Kolla webbsidan Vanliga frågor om du kunde hitta svaret där! På den här sidan har vi samlat frågor per ämnesområde som ofta ställs till oss.

Vanliga frågor

Ge anonym respons

Med denna blankett kan du ge anonym respons till Sibbo kommun genom att klicka på knappen ”Jag vill ge respons” nedan.

Vi svarar inte på meddelanden som skickas via denna responskanal. Om du vill ha ett svar kan du lämna in respons eller en kontaktbegäran via webbtjänsten Mina tjänster. Användningen av tjänsten förutsätter att du identifierar dig.

 

Ge anonym respons