Saaristo

Sinisenä kimaltelevaa vettä, autioita tuulen pieksemiä rantakallioita ja herkkuja satamakioskista. Sipoolla on laaja saaristo, jossa on useita virkistysalueita vapaasti kenen tahansa käytössä. Nauti eväitä nuotiopaikalla, melo helteisenä päivänä hiekkarannalle, nauti auringosta sup-laudalla rantavesissä tai virvelöi elämäsi kalasaalis.

Sipoon saaristo avautuu myös ilman omaa venettä. Saaristoon pääset helposti yhteysaluksilla, BOUT -venepalvelulla, vuokrakajakilla tai vaikka vesiskootterilla.

Saariston kohteet

Sipoon saaristossa on useita vapaasti käytettävissä olevia ulkoilualueita, joilta löydät tulisijat grilliherkkujen valmistamiseen, ruokailuryhmiä sekä siistit puuceet. Tutustu kohteisiin tarkemmin alla olevista linkeistä.

Saaristomme kutsuu sinut nauttimaan, tervetuloa!

Saariston palvelut

Sipoon saariston palveluvalikoimassa riittää valinnanvaraa. Maistuisiko herkkuruoka rantaterassilla, viilentävä juoma ulkoilmapaljussa tai pehmeät löylyt merinäköalalla? Miltä kuulostaisi herätä laineiden liplatukseen ja nauttia virkistävästä aamu-uinnista pehmeältä hiekkarannalta? Tulitpa sitten itseksesi, rakkaan kanssa, perheen kesken tai kaveriporukalla, Sipoon saaristo hurmaa sinut!

 

Majoitu

Villa Seasong ja vuokramökit

Seasong-matkailupalvelukeskittymä tarjoaa ainutlaatuista majoitusta Norrkullalandetin saaressa!
Villa Seasongissa majoittuu yli 20 henkeä, lisäksi alueella on 3 kappaletta 8 hengen mökkejä omine saunoineen.

Norrkullalandet
01150 Söderkulla

+358503574249

myynti@seasong.fi

60°13,94 N        25°21,65 E

Airbnb

Airbnb-palvelun kautta yksityisihmiset ja yritykset voivat tarjota majoitusta matkailijoille.

Sipoosta ja kunnan rajojen välittömästä läheisyydestä löytyy lähes 400 eri majoitusvaihtoehtoa, aina merenrantahuviloista kotimajoitukseen.

Herkuttele

Café Seasong

Kesäkahvila anniskeluoikeuksin ja tilausravintola saaressa

Norrkullalandet

60°13,94 N
25°21,65 E

 

Port Side Trattoria

Aito italialainen ravintola merenrantaterassilla.

Sipoonranta

60°25,93 N
25°23,43 E

 

 

 

Gumbostrand Konst & Form Bistro

Taidekeskus gallerioineen ja ravintoloineen merellisessä maisemassa

Gumbostrand

60°25,82 N
25°30,34 E

 

Gumbo Kiosk

Grilli- ja elintarvikekioski, joka palvelee ympäri vuoden

Gumbostrand

60°25,66 N
25°29,56 E

 

På Krogen

Rento kesäravintola hemmottelee herkullisella ruoalla ja elävällä musiikilla kesäisin

Kalkkiranta

60°25,58 N
25°39,15 E

 

Nauti ja koe

Sipoon saaristo tarjoaa upeat puitteet monenlaiselle aktiviteetille. Onpa mielessäsi vauhdikas viilettäminen pikaveneellä, haukien narraaminen rantakaislikossa tai purjehduselämys ulkosaaristossa, löydät alueen palveluntarjoajilta mitä moninaisimmat ohjelmanumerot niin pariskunnille, perheille kuin vaikka työporukalle.

Nauti kesätuulesta SUP-laudalla Sipoonrannassa, melo kajakilla Sipoonjoelta merelle tai poikkea ihastelemassa saariston käsitöitä Simsalön koululla. Osallistu joogaretriittiin saaressa, tilaa BOUT-sovelluksella ex tempore kyyti saarikohteeseen ja nappaa eväskassi mukaan. Tai palkkaa paikallinen venekuski oppaaksi vaikka koko päiväksi ja tee hieman erikoisempi ravintolakierros veneellä. Monipuolinen palveluntarjonta erilaisine aktiviteetteineen kruunaa hetkesi Sipoon saaristossa. Heittäydy siis palveltavaksi ja koe Sipoon saaristo juuri sinulle sopivana!

Tutustu tarkemmin aktiviteetteihin

Kulkuyhteydet saaristossa

Sipoon saaristosta pääset helposti nauttimaan myös ilman omaa venettä! Maksuttomalla yhteysaluksella pääset reittiaikataulujen puitteissa saamaan ensikosketuksen upeaan saaristoomme. Laajempaan saariston tutkimiseen varaat kätevästi kyydin Bout-sovelluksella sinulle sopivana ajankohtana.

Alta löydät myös muut Sipoon saaristossa kuljetuspalveluita tarjoavat yritykset. Halutessasi voit valita myös hiilineutraalin toimijan.

Yhteysalusliikenne

Maksuton yhteysalusliikenne päivittäin Kalkkirannan ja Norrkullalandetin välillä. Ennakkotilauksesta myös muihin reittiliikenteen kohteisiin.

Bout-venekyytipalvelu

Tilaa kyyti kätevästi sovelluksella tai nettisivujen kautta, kun itse haluat.

Satamat

Sipoon rannikon varrelta löytyy useita satamia. Monet satamista ovat myös julkisen liikenteen solmukohtia, jonne pääset Helsingin seudun liikenteen (HSL) busseilla.  Kalkkirannasta on säännöllinen vuoroalusliikenne sekä Sipoon että Porvoon saaristoon, vuoroalukset pysähtyvät Gumbostrandin satamassa ennakkoon tilattaessa. Tilausohjeet löytyvät Pörtö Linen verkkosivuilta.

Kaikkiin Sipoon satamiin voit myös tilata noudon BOUT-venekyytipalvelun tai alueella toimivan muun taksivenepalvelun kautta.

Klikkaa sataman nimeä nähdäksesi sijainnin kartalla.

Kuva: Suvi Suovaara

Aktiviteettejä saaristossa

Kuva: Paula Ropponen