Saaristo

 

Sinisenä kimaltelevaa vettä, autioita tuulen pieksemiä rantakallioita ja herkkuja satamakioskista. Sipoolla on laaja saaristo, jossa on useita virkistysalueita vapaasti kenen tahansa käytössä. Nauti eväitä nuotiopaikalla, melo helteisenä päivänä hiekkarannalle, nauti auringosta sup-laudalla rantavesissä tai virvelöi elämäsi kalasaalis. Talvella voit kokea saariston esimerkiksi lumikenkäretkellä tai moottorikelkkasafarilla.

Sipoon saaristoon pääset helposti yhteysaluksilla, vuokrakajakilla, omalla veneellä tai vaikka vesiskootterilla.

Virkistysalueet saaristossa

Kunnan virkistysalueet

Kunnan omistamat ulkoilualueet saaristossa ovat vapaasti käytettävissä. Ulkoilualueet ovat Furuholmen ja Östholmen, Vilstrand Söderkullalandetilla ja Möholmen sekä alue Norrkullalandetilla.

Ulkoilualueilla on käytössä grillausmahdollisuus, ruokailuryhmät ja puucee.

Muut virkistysalueet

Kaunissaari ja sen ulkoilupuisto sijaitsee Sipoon saaristossa, lähes ulkomerellä. Se tarjoaa venesataman suojaisassa valkamassa saaren itärannalla. Saarella on mökkejä ja soutuveneitä vuokrattavana ja luontopolku tutustuttaa saaren luontoon. Lisäksi saarella on retkeilijöille viisi keittokatosta ja Kaunissaaren ravintola.

Toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin Kaunissaareen on laivayhteys Vuosaaresta. Matka kestää noin 60 minuuttia.

Saariston palvelut

Majoittuminen

Seasong tarjoaa luonnonkauniilla Norrkullalandetilla majoitusta ja kokoustiloja. Villa Seasong, kolme pienempää mökkiä ja erillinen rantasauna kokoustiloineen.

Kesäkoti Kallioniemellä on kesäsesonkiaikaa myös majoitustilaa Katrineholmin saarella.

Yhteysalukset ja tilauskuljetukset

Yhteysalukset

Yhteysalus M/S Matilda liikennöi myös kesällä Gumbostrandin ja Kalkkirannan satamista useille saarille. Kalkkirannasta pääsee joka päivä Norrkullalandetissa sijaitsevalle kunnan virkistysalueelle, missä on myös lomakylä kesäkahviloineen, sekä Söderskärin majakalle.

Gumbostrandista kulkee päivittäin yksi aamuvuoro ja yksi iltapäivävuoro Simsalön, Itäisen Norrkullandetin ja myös muiden saarten kautta Kalkkirantaan sekä sunnuntaisin yksi vuoro Östholmenin ja Furuholmenin ulkoilusaarille.

Reittiaikataulut: Pörtö Line, portoline.net, puh. 050 322 1610

Useat Söderkullasta Kalkkirantaan ja Gumbostrandiin kulkevat bussiyhteydet on sovitettu yhteen yhteysalusliikenteen aikataulujen kanssa.

Tilauskuljetukset

Granö Sjötransport, Karhusaarentie 34, 00890 Helsinki, puh. 09- 877 1095, 040 550 9824, 0400 464 419

Seasong, puh. 010 346 6144. Sightseeing- ja tilausristeilyt Sipoon saaristossa.

Sipoon satamat kartalla

Kalastaminen

TR-kalastus & Catering Palvelut tarjoaa unohtumattomia elämyksiä kalastuksen parissa. South Coast Fishing Adventures järjestää kalastusmatkoja etelärannikolla.

Esitteet ja kartat

Aktiviteettejä saaristossa