Sibbo storskog

Sibbo storskog är nationalpark och Finlands skogigaste skog som erbjuder ödemarksstämning, utmärkta marker för svamp- och bärplockning, vackert slingrande bäckar och fågelsång på ett avstånd av 24 kilometer från Helsingfors centrum.

Vid kanterna av Sibbo storskog ligger vackra byar mitt i ett böljande kulturlandskap. Skida, vandra, cykla, klättra, hitta geogömmor och framför allt, koppla av i ödemarksskogen.

Rutter

Sibbo storskog passar för besökare i alla åldrar året om. En kort rutt erbjuder Byabäckens naturstig, 1,4 km, som går igenom Byabäckens frodiga skogar och längs med betesmarker. För verkliga friluftsvandrare finns det tillräckligt med rutter för flera dagars vandring.

Ankomst

Det är lätt att ta sig till Sibbo storskog från alla väderstreck. För resenärer med egen bil finns det flera parkeringsområden, men du kan praktiskt även cykla till Finlands skogigaste skog. Under sommar säsongen 2022 betjände också Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off- buss våra vandrare.

Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss har avslutat sin trafik för år 2022

Bussen skjutsade vandrare till Sibbo storskogs nationalpark på lördagar och söndagar från maj till slutet av september. Tjänsten ordnades i samarbete med Taksikuljetus Oy. Tack till alla passagerare!

Som bäst planeras en fortsättning för 2023.

Läs mer om busstjänsten och tidtabellen

Tjänster

Deikatesser i den mest pittoreska av landsbygdsmiljöer, utforskning av skogsstigar med cykel eller rökbastuupplevelser vid Sibbo ås strand. Sibbo storskogs unika serviceutbud väntar just på dig!

Storskogsporten – den nya porten till Sibbo storskog

En ny inkomstport har börjat utvecklas i kanten av Sibbo storskog intill Hindsby, vars tjänster erbjuder oförglömliga naturupplevelser och avkoppling från vardagen för dig både för dagsutflykter och längre tider.