Storskogsporten – en ny ingångsport till Sibbo storskog

Har du saknat mångsidiga tjänster som får dig att koppla loss från vardagen i Sibbo storskog? Din önskan har blivit hörd, för under denna sommar 2021 börjar man i utkanten av Sibbo storskog, i Hindsby, bygga en ny ingångsport med tjänster som ger dig oförglömliga naturupplevelser och en möjlighet att koppla loss från vardagen på dagsutflykter och även då du vill vistas lite längre.

Porten till skogen bildas i Sibbo invid Knutersvägen (Knutersvägen 256) i närheten av den befintliga restaurangen Tila. Parkeringen vid Storskogsporten färdigställdes i oktober 2021 samtidigt med den skyltade stigen Storskogsportens runda som leder till sjön Fiskträsk. Läs mer om våra uppföljningsplaner nedan ”Storskogsporten 2030 vision”. 

Storskogsporten 2030 vision

Det är meningen att ett servicepaket som respekterar naturen och tillgodoser kundernas behov bildas under de kommande åren i Storskogsporten, i tillägg till Restaurang Tila som redan är verksam i området. Vår vision är att Storskogsporten skulle kunna erbjuda exempelvis olika upplevelse-, inkvarterings-, bastu- och cafétjänster.

Förslag till karta över Storskogsporten.

Planerad service till Storskogsporten:

  • Restaurang och cafétjänster (Restaurang Tila)
  • Logi
  • Uthyrning av redskap
  • Naturföretagarnas tjänster
  • Dusch och wc
  • Traditionell bastu
  • Kåta/vindskydd som kan hyras
  • Parkeringsområde och trafikförbindelser

Ge respons och påverka
Du kan påverka våra preliminära planer, som beskrivs i mer detalj nedan, genom att ge respons med knapparna längst ned på denna sida. Du kan också ge respons på hur nyttig du anser att webbplatsen är. Berätta för oss vilka tjänster du skulle önska i Storskogsporten eller vilka tankar vår ”Storskogsporten 2030” vision i övrigt väcker.

Kommunen söker samarbetspartners
Kommunen söker som bäst samarbetspartners som i tillägg till Restaurang Tila är lämpliga för objektet och tillsammans med vilka Sibbo kommun och de andra aktörerna startar utvecklingen av en ingångsport till Finlands skogigaste skog.
Om du blev intresserad, vänligen kontakta vår företagskoordinator: anne.peltonen@sibbo.fi så berättar vi mer.

Tillsammans skapar vi ett drömmarnas naturobjekt av Storskogsporten och Sibbo storskog!