Sipoonlahden koulu

Sipoonlahden koulu är en samskola med ungefär 700 elever och årskurserna 1–9 i Södra Sibbo. Undervisningsspråket är finska. I skolan anordnas förskoleundervisning och anknuten kompletterande dagvård samt morgon- och eftermiddagsverksamhet inom den grundläggande utbildningen. I skolan finns också en klass för flexibel grundläggande utbildning och specialklasser. Skolan har en gymnastiksal (606 kvadratmeter) som kan reserveras av invånare och föreningar.

Sipoonlahden koulu inledde sin verksamhet som Sibbo kommuns första samskola i augusti 2009. Skolans grundläggande uppgift är att erbjuda högklassig förskoleundervisning och grundläggande utbildning samt morgon- och kvällsverksamhet. En ytterligare uppgift är att ge stöd och handledning för elevernas tillväxt och utveckling och stärka varje elevs uppfattning om sig själv som elev.

I alla skolor i Sibbo kommun används mångsidiga arbetssätt och undervisningsredskap. I skolan uppmuntras barnet att uttrycka sig själv på ett positivt sätt och ta ansvar för sig själv och för sin omgivning. Skolorna deltar i finländska och utländska utvecklingsprojekt. I alla skolor i Sibbo kommun uppskattas arbetsro, innovativitet, stillhet och trygghet samt miljövänlighet. Tillsammans med barnen och hela den övriga personalen arbetar vi varje dag för att tillgodose dessa värden. I skolan genomförs åtgärdsprogrammet mot mobbning KiVa-skola.

Kontaktuppgifter

E-postadress

fornamn.efternamn@sibbo.fi

Telefon

Eira Tuominen, rektor

+358 406554992

Johanna Törmänen, koulusihteeri

+358 406275443

Webbsida

Besöksinformation

Söderkulla skolväg 7, 01150 Söderkulla