Söderkulla bibliotek

Eftersom Söderkulla bibliotek är ett meröppet bibliotek kan du besöka biblioteket tidigt på morgonen, sent på kvällen och också på söndagar.

På biblioteket kan du:

  • låna böcker, tidskrifter, CD-skivor, DVD-filmer, ljudböcker och konsolspel
  • läsa dagstidningar, tidskrifter och gratistidningar
  • ta del av aktuella planer i kommunen
  • surfa på nätet
  • skanna och kopiera
  • låna elkonsumtionsmätare, bordspel, frisbeegolfutrustning, mölkkyspel och petanqueutrustning.

Biblioteket tillhandahåller en trådlös internetuppkoppling. Bibliotekets specialitet är en omfattande serietidningsavdelning. På avdelningen ordnas utställningar med serietidningar som tema och andra aktiviteter. Hittills har bland annat följande personer ställt ut: Kaisa Leka, Terhi Ekebom, Emmi Valve, Elina Ovaskainen, Filippa Hella och Sebastian Nyberg. Utställarna lämnar även bestående minnen i form av väggmålningar. Vi ordnar även sagostunder för barn i åldern 3-5, AfterWork och Kirlittan.

Andra specialiteter är sommaröppna takterrassen, Sibbo Konstnärer rf:s Artotek och det välutrustade konferensrummet för 15 personer, vilket kan hyras.

Vad betyder ”avvikande kundbetjäning”?

Biblioteken begränsar sina utrymmen för att hejda coronainfektioner. Du kan låna reserverat material och återlämna dina lån på biblioteken. Frågor och andra biblioteksärenden sköts främst via telefon eller e-post under bibliotekens betjäningstid. Reserverat material kan avhämtas på biblioteket. OBS! Meröppet är inte i bruk!

Gör så här

Reservera materialet på nätbiblioteket på adressen https://helle.finna.fi/. För att reservera behöver du bibliotekskortets nummer och din PIN-kod. Om du inte har en PIN-kod kan du ringa eller skicka e-post till biblioteket.

Söderkulla biblioteket är begränsat med ett område för snabba ärenden, där du kan avhämta material i reservationshyllan och låna dem på automaten. Vi är nu tyvärr tvungna att undvika all social kontant och sköter all annan kundbetjäning via telefon eller e-post.

Följ de givna anvisningarna då du hämtar dina reservationer och återlämnar dina lån. Håll också säkerhetsavstånd och följ andra säkerhetsanvisningar. Sköt ditt ärende snabbt och ta hand om handhygienen. Vi rekommenderar starkt att du använder ansiktsmask i våra utrymmen.

Kunddatorer, utskrifter och kopiering

SibboInfo Söderkulla betjäningspunkt betjänar ti-ons 9-17. Kundterminalerna och multifunktionsenheten på bibliotekets sida är till förfogande för nödvändiga ärenden under bibliotekets betjäningstid.

Betjäningstider

Begränsad betjäning 28.11.2020 - 30.4.2021, må-ons 8-18 och to-fre 8-16 (ej meröppet)

Kontaktuppgifter

Besöksinformation

Amiralsvägen 2, 01150, SÖderkulla