Furuholmen

Ulkosaariston helmi upeilla avomerinäköaloilla!

Furuholmen on Sipoonselän paikoin hurjienkin tuulien armoilla, mutta rantautumispaikka sijaitsee suojaisassa laguunissa. Myös isommallakin veneellä rantautuminen onnistuu, sillä syväystä on riittävästi purjeveneillekin mahinnousulaiturin molemmin puolin.

 

 

Furuholmenin palvelut

Pyöreällä saarella on hyvin tilaa telttailulle ja useita grillipaikkoja sekä siistit kuivakäymälät. Saaressa on turvallista vierailla kovemmillakin tuulilla, sillä maihinnousulaituri sijaitsee suojaisassa poukamassa. Laiturin vieressä on kiinnittymispaikkoja veneille ja syväys riittää hyvin purjeveneillekin.

  • Telttailualue
  • Kuivakäymälät
  • Useita grillipaikkoja
  • Laituri maihinnousua varten
  • Vierasvenepaikkoja kalliokiinnityksellä

Saapuminen Furuholmeniin

Furuholmen on Sipoon kunnan ulkoilusaarista kauimpana mantereelta. Furuholmen sijaitsee Sipoonselällä, lähellä Helsingin ja Sipoon rajaa. Furuholmeniin pääset:

Vinkkejä ja tekemistä Furuholmenissa

Furuholmenin parasta antia on ympäröivä luonto. Ulkosaariston karu luonto, jääkauden sileäksi hiomat rantakalliot ja avoimena edessä avautuva meri ovat itsessään elämys. Koska Furuholmen sijaitsee varsin kaukana mantereelta, voi etenkin veden ollessa viileämpi Furuholmenin lähistöllä nähdä muun muassa hylkeitä. Merikotkahavainnotkaan eivät ole tavattomia.

Karu ulkosaariston luonto on koruton, mutta samalla kaunis. Furuholmen on paras paikka juuri tämän ulkosaariston tunnelman kokemiseen.