Lukkarin koulu

I Lukkarin koulu finns årskurserna 1–6 och en förskoleundervisningsgrupp. Skolan har cirka 200 elever.

I vår skola finns utöver klasserna inom den grundläggande utbildningen en handarbets-musikklass, en klass för tekniskt arbete, två små allaktivitetsklasser, ett rum för specialundervisning samt en gymnastiksal och en plan för småspel på gården. Gymnastiksalen (280 kvadratmeter) kan reserveras av invånare och föreningar.

Skolomgivningen erbjuder utomordentliga möjligheter till gymnastik och studier i naturen. Vår skolas rötter sträcker sig till den första finskspråkiga folkskolan, som inledde sin verksamhet år 1906 i Mårtensby.

I alla skolor i Sibbo kommun används mångsidiga arbetssätt och undervisningsredskap. I skolan uppmuntras barnet att uttrycka sig själv på ett positivt sätt och att ta ansvar för sig själv och för sin omgivning. Skolorna deltar i finländska och utländska utvecklingsprojekt. I alla skolor i Sibbo kommun uppskattas arbetsro, innovativitet, stillhet och trygghet samt miljövänlighet. Tillsammans med barnen och hela den övriga personalen arbetar vi varje dag för att tillgodose dessa värden. I skolan genomförs åtgärdsprogrammet mot mobbning KiVa-skola.

Kontaktuppgifter

E-postadress

fornamn.efternamn@sibbo.fi

Telefon

Rauno Mononen, rektor

+358 405968476

Webbsida

Besöksinformation

Klockarvägen 2, 04130 Sibbo