Sibbo storskogs nya parkeringsplats i Storskogsporten färdigställs i oktober

Det nya parkeringsområdet har plats får 50 bilar och två bussar. Till invigningen färdigställs också en ny skyltad stig som går direkt från parkeringsplatsen till det närbelägna Fiskträsket i Sibbo storskog.

Den nya parkeringsplatsen ligger vid Knutersvägen i närheten av restaurangen Tila där Sibbo kommun och Forststyrelsen tillsammans med olika serviceproducenter utvecklar en ny ingångsport till Sibbo storskog. Parkeringsplatsen som har byggts av Forststyrelsen och Sibbo kommun är den första etappen i utvecklingen av Storskogsporten.

– För att kunna utveckla den nya ingångsporten krävs allt bättre parkeringsmöjligheter. De underlättar vandrarnas tillgång till Sibbo storskog och främjar deras möjligheter att njuta av naturupplevelser. Tidigare har det också rått brist på parkeringsplatser under rusningstider, säger Sibbos näringslivschef Elina Duréault.

Invigning av parkeringsplatsen i Storskogsporten 9.10 kl. 12.30–15

Sibbo storskogs nya parkeringsplats i Storskogsporten invigs lördagen den 9 oktober klockan 12.30–15.00. Invigningsfesten är öppen för allmänheten, och det ordnas bland annat en Metsämieli-orienteringsbana, skogsgymnastik och produktdemonstrationer. Sibbos egen maskot Sibbevargen är också på plats. Välkommen till invigningsfesten på adressen Knutersvägen 256!

Samtidigt firas också nationalparken Sibbo storskog och storskogens 10-årsjubileum. Utöver invigningsfesten vid Storskogsporten välkomnar Forststyrelsen, Vanda stad och Sibbo kommun vandrare och friluftsentusiaster till friluftsevenemanget En port till naturen, som ordnas som en del av välfärdsveckan i Vanda. Evenemanget ordnas vid Hanaböle träsk där man också firar Sibbo storskogs jubileumsår den 9 oktober kl. 11-15.

Med anledning av jubiléet kan passagerarna åka gratis med Hop-on Hop-off-bussen till Sibbo storskog. Du kan hoppa på bussen gratis från vilken busshållplats som helst den 9 oktober. Du kan kolla busstidtabellen och bussrutten på webbplatsen visitsibbo via denna länk.

Länkar:

Storskogsportens invigningsfest i Sibbos evenemangskalender
Friluftsevenemanget En port till naturen i Vandas evenemangskalender
Mer information om Storskogsporten på sibbo.fi
Information om Hop-On Hop-Off-busslinjen till Sibbo storskog samt linjens tidtabeller och rutter på sibbo.fi

 

Senast uppdaterad 21.09.2021