Vilstrand, Söderkullalandet

Lähimpänä mannerta sijaitseva Sipoon kunnan saariston virkistyskohde on helposti saavutettavissa, vaikka soutuveneellä tai meloen Gumbostrandin satamasta! Yöpyminen on mahdollista paitsi teltassa, myös suuren katoksen alla, jonne mahtuu sateensuojaan isompikin porukka. Teltan voit pystyttää joko niin, että näet auringonlaskun Simsalön saaren kupeesta tai herätäksesi aamuauringon ensimmäisiin säteisiin.

Vilstrandin palvelut

Vilstrandissa on runsaasti telttailuun sopivia paikkoja. Saapumislaituri sijaitsee mantereelle päin, joten vaikka ulkosaaristossa tuulisi, pääsee Vilstrandiin turvallisesti vaikka soutuveneellä rantautumaan. Alueelta löytyy myös kaivo, jonka veden laatua ei ole varmistettu, joten suosittelemme keittämään veden ennen käyttöä.

  • Telttailualue
  • Kuivakäymälät
  • Useita grillipaikkoja
  • Laituri maihinnousua varten
  • Vierasvenepaikkoja kalliokiinnityksellä
  • Kaivo (veden laatua ei tarkastettu, suositellaan keittämään ennen käyttämistä)

Saapuminen Vilstrandiin

Vilstrand sijaitsee vastapäätä Gumbostrandin venesatamaa. Vilstrandiin pääset:

Vinkkejä ja tekemistä Vilstrandissa

Vilstrand tarjoaa hienot näkymät kauniiseen sisäsaaristoon ja länsirannikolla voi grillata iltasella, ihaillen auringonlaskua. Telttapaikkoja on useita, mutta makuualustansa voi levittää myös katoksen alle, jonne mahtuu kahdelle puolelle toistakymmentä yöpyjää. Koska Vilstrand on niin lähellä manteretta, sinne on helppo tulla vähän enemmänkin ex tempore. BOUT-kyytipalvelun avulla voi tilata kyydin Gumbostrandista, eikä lyhyt matka kalliiksi tule. Ympäri vuoden palvelevasta Gumbon kioskista voi napata makkarat ja oluet matkaan ennen saareen siirtymistä ja jos nälkä ei siedä nuotiotulien tekemistä, voi grilliherkut napata myös mukaan saareen vietäväksi.

Gumbostrandin venesatama on aivan kivenheiton päässä Vilstrandin retkeilyalueesta.
Siellä palvelee myös ympärivuotinen kioski, sekä kesäisin peräti kaksi ravintolaa, joista toisen yhteydessä toimii myös taidegalleria
.