Östholmen

Östholmen on ulomman saariston koko perheen kohde, jossa voi viettää aikaa leikkien ja pelaten joko päiväretken muodossa tai yöpyen teltassa. Saari on suosittu paikka myös veneilijöiden keskuudessa.

Östholmeniin saapuminen on parasta veneellä, mutta säiden salliessa suojaisaan rantautumispaikkaan hiekkarannalla voi myös meloa.

Monen mielestä Östholmenissa näkee Sipoon saariston kauneimmat auringonlaskut. Vinkki: länsipuolen silokalliot!

Östholmenin palvelut

Östholmen on todellinen koko perheen keidas ulkosaaristossa. Monen mielestä Östholmen on Sipoon saariston parhaita paikkoja auringonlaskun ihailuun! Östholmenin viereiseen Abborholmenin saareen on maihinnousu sallittu, mutta siellä ei saa telttailla, eikä tehdä tulta. Saarten välinen etäisyys on niin lyhyt, että sen voi hyvin taittaa uimalla. Östholmenin pieni leikkialue sekä lapsillekin sopiva hiekkaranta löytyvät laiturin vierestä, saaren luoteisosassa.

  • Telttailualue
  • Lasten leikkialue ja suojaisa, loivasti syvenevä hiekkaranta
  • Kuivakäymälät
  • Useita grillipaikkoja
  • Laituri maihinnousua varten
  • Vierasvenepaikkoja kalliokiinnityksellä

Saapuminen Östholmeniin

Östholmen sijaitsee ulkosaaristossa, lähellä Helsingin ja Sipoon kuntarajaa. Östholmeniin pääset:

Vinkkejä ja tekemistä Östholmenissa

Östholmenissa viihtyvät niin pitkän matkan veneilijät, päiväretkeläiset, kuin telttailijatkin. Koska koko saari on virkistysaluetta, riittää tutkittavaa ja ihmeteltävää pidemmäksikin aikaa. Saarella on myös runsaasti paikkoja teltan pystyttämiselle. Jos Östholmen on jo koluttu läpi, voi viereiseen Abborholmenin saareen seikkailla uimalla.

Loivasti syvenevän, suojaisassa paikassa sijaitsevan hiekkarannan yhteydessä on lasten leikkipaikka keinuineen. Saaren etelärannan kalliolta avautuu huikea avomerinäköala, mutta kauneimman auringonlaskun voi nähdä saaren länsirannalta.

Östholmenin hiekkaranta sijaitsee suojaisassa poukamassa. Rannan takaa löytyy lasten leikkipaikka keinuineen ja sen kupeessa grillipaikka katoksineen.