Box Café & Grill rankas bland de 10 bästa burgerrestaurangerna i Finland

Box Café & Grill vid Nya Borgåvägen är ingen traditionell restaurang. Den före detta bensinstationen vid vägkanten skapar en unik atmosfär som fortsätter hela vägen in i restaurangen. Box Café & Grill handlar om det lokala. På morgonen och kvällen kommer pensionärer från byn för att dricka kaffe och vid middagstid skapar lunchgästerna sin egen atmosfär.

Under de senaste fem åren har ryktet om goda burgare och ett unikt ställe spridit sig utanför byn Box och Sibbo, eftersom kunderna numera kommer även från längre håll. En bra ny cykelväg lockar cyklister att ta pauser, och utländska turister är glada över att få se det lokala livet medan de njuter av en burgare.

Men utan god mat kan en restaurang inte lyckas och bli erkänd. Under de senaste åren har man under ledning av restaurangchef Jukka Finn gjort ett målmedvetet utvecklingsarbete kring burgare. Matens kvalitet är hög och alla ingredienser som används i burgarna är lokala. Lokala råvaror föredras i möjligaste mån och till exempel fiskburgarbiffen är speciellt tillagad för burgaren av den lokala fiskaren Åkerfelts Fisk. ”Våra burgare överraskar ofta med sin kvalitet och läckerhet, eftersom kontrasten mellan platsen och maten är så stor”, säger entreprenören Riika.

En burger och pommes frites på ett bord.

Förutom de populära burgarna på menyn finns det för närvarande alltid också ett alternativ som byts ut varje vecka. Denna burger med olika smaker från hela världen är entreprenören Riikas favorit: ”Trots den korta försäljningsperioden är varje burgare som vi skapar noggrant genomtänkt och testad av teamet. Veckans burgare bjuder dig alltid på en smakresa! Den mest populära burgaren på listan är Box Bacon, men min personliga favorit är den hetare Diablo Burger. Den har en starkare smak, så den är en succé på sommaren.”

Burgare kan avnjutas på plats eller beställas och betalas i förväg via webbplatsen. Om kunden vill kan de också levereras direkt till bilen vid en överenskommen tidpunkt.

I korthet:

Vad: Box Café & Grill
Var: Nya Borgåvägen 1545, 01190 Box
Läs mera: https://www.boxcafegrill.fi/

 

 

Senast uppdaterad 01.07.2022