Box Café & Grill ylsi Suomen 10 parhaan hampurilaisravintolan joukkoon

Uuden Porvoontien varressa sijaitseva Box Café & Grill ei ole mikään perinteinen ravintola. Jo miljöö entisen huoltoaseman tiloissa tien varressa luo paikalle omaleimaisen tunnelman, joka jatkuu aina ravintolan sisällä olevaan sisustukseen saakka. Box Café & Grill huokuu paikallisuutta. Aamuisin ja iltaisin oman kylän eläkeläiset käyvät kahvittelemassa ja puolenpäivän aikaan lounastajat luovat oman tunnelmansa.

Sana maukkaista burgereista ja omaleimaisesta paikasta on kirinyt viiden vuoden aikana myös Boxin kylän ja Sipoon ulkopuolelle, sillä tänä päivänä asiakkaita käy kauempaakin. Hyvä uusi pyöräilytie houkuttelee polkijoita pitämään taukoja sekä ulkomaalaiset matkailijat ovat haltioissaan seuratessaan paikallista elämää burgereita nauttiessaan.

Ilman hyvää ruokaa ei ravintola kuitenkaan voi menestyä ja saada tunnustusta. Määrätietoista kehitystyötä burgereiden osalta on tehty viimeisten vuosien aikana ravintolapäällikkö Jukka Finnin johdolla. Ruuan laatuun on panostettu ja kaikki burgereissa käytetyt raaka-aineet ovat kotimaisia. Paikallisuutta suositaan siltä osin kuin se on mahdollista ja esimerkiksi kalaburgerin pihvi on paikallisen kalastajan Åkerfelts Fiskin varta vasten kyseistä burgeria varten valmistama. ”Burgerit yllättävätkin usein laadukkuudellaan ja herkullisuudellaan, kun kontrasti paikan ja ruuan välillä on niin iso” yrittäjä Riika pohtii.

Hampurilaisateria lautasella pöydällä.

Tällä hetkellä listalta löytyy suosittujen burgereiden lisäksi aina myös viikoittain vaihtuva eri maailman makuja mukaileva burgeri, joka onkin yrittäjä Riikan suositusburgeri: ”Lyhyestä myyntiajasta huolimatta jokainen kehitetty burgeri on tarkkaan mietitty ja työporukalla koemaistettu. Vaihtuva burgeri kutsuu aina makumatkalle! Listalla olevista burgereista suosituin on pekonia sisältävä Box Bacon, mutta oma lempparini on tulisempi Diablo Burger. Se on voimakkaammin maustettu, joten ihan hitti kesäisin.”

Burgereita voi nauttia paikan päällä tai ne saa myös tilattua ja maksettua nettisivujen kautta ennakkoon. Asiakkaan niin toivoessa ne toimitetaan myös suoraan autolle sovittuun aikaan.”

Lyhyesti:

Mikä: Box Café & Grill
Missä: Uusi Porvoontie 1545, 01190 Box
Lue lisää: https://www.boxcafegrill.fi/

 

Viimeksi muokattu 01.07.2022