Sov en natt utomhus vid Hanaböle träsk, Storskogsporten eller i Sibbo storskog

Evenemanget Sov en natt utomhus firas i Vanda och Sibbo på Finska naturens dag lördagen den 27 augusti. Evenemanget börjar klockan 17. Att sova utomhus är det mest autentiska sättet att njuta av naturen och friluftslivet. Man kan övernatta i naturen ensam eller tillsammans med sin familj, vänner eller partner. Egen inkvartering så som tält eller hängmattor får användas vid Hanaböle träsk, Storskogsporten eller på följande märkta tältplatser i Sibbo storskog: Ängesböle, Bisaträsk, Fiskträsk, Kalkbruket och Bakunkärr. Evenemanget avslutas söndagen den 28 augusti klockan 9.

Under evenemanget ordnas det vid Hanaböle träsk bl.a. gratis skogsyoga, stiglöpning och musikupplevelser. Vid Hanaböle träsk kan man också ta ett dopp i sjön och bada bastu, äta egen matsäck, mysa vid en lägereld samt njuta av läckerheterna i kaféet som erbjuder både kvällste och frukost. Vid Storskogsporten kan man delta i en gratis ledd utflykt i naturen, gnugga geniknölarna i en naturfrågesport eller lyssna på en meditativ musikupplevelse vid skymningen. Vid Storskogsporten kan man även äta gott på restaurangen Ravintola Tila, som erbjuder både kvällsmåltid och brunch. Det går även att grilla egen mat. På morgonen har man möjlighet till morgonbad i en äkta gårdsbastu. Den som vill får klappa fåren och stifta bekantskap med frigående ankor och höns på gården. En naturstig närmast till gården leder också till sjön Fiskträsk. Plumsa i bara! Vid Hanaböle träsk och Storskogsporten får man också ställa frågor till Forststyrelsens utflyktsrådgivare.

Hop-On Hop-Off-bussen till Sibbo storskog trafikerar längre på lördagen 27.8.2022. Tidtabellerna skräddarsys ännu och de meddelas i början av augusti. Vi rekommenderar att ni tar bussen till evenemangen.

Anmälan till Sov en natt utomhus-evenemangen vid Hanaböle träsk och Storskogsporten öppnas den 8 augusti klockan 8.
Hanaböle träsk: https://tapahtumat.vantaa.fi/sv-FI
Storskogsporten: https://tapahtumat.sipoo.fi/sv-FI
Ingen anmälan krävs av dem som vill övernatta på de märkta tältplatserna i Sibbo storskog.

Evenemanget hittar du också på Facebook: Nuku yö ulkona: Kuusijärvi, Korvenportti & Sipoonkorpi

Sov en natt utomhus är ett nationellt evenemang som arrangeras av Suomen Latu i samarbete med Sibbo kommun, Vanda stad, Vantaan Latu ja Polku ry samt Forststyrelsen.

Senast uppdaterad 15.06.2022