Nuku yö ulkona Kuusijärvellä, Korvenportissa ja Sipoonkorvessa

Vantaalla ja Sipoossa vietetään ensimmäisen kerran valtakunnallista Nuku yö ulkona -tapahtumaa Suomen luonnonpäivänä lauantaina 27. elokuuta kello 17 alkaen. Ulkona nukkuminen on retkeilyä ja luonnosta nauttimista aidoimmillaan. Ulos voi lähteä nukkumaan yksin, perheen, kavereiden tai kumppanin kanssa. Yöpyä voit omassa majoitteessasi, esimerkiksi teltassa tai riippumatossa Kuusijärvellä, Korvenportissa tai Sipoonkorven kansallispuiston merkityillä telttailupaikoilla: Ängesböle, Bisajärvi, Fiskträsk, Kalkkiruukki ja Bakunkärr. Tapahtuma päättyy su 28. elokuuta klo 9.

Tapahtuman aikana Kuusijärvellä järjestetään maksutonta metsäjoogaa, polkujuoksua ja musiikkielämyksiä. Kuusijärvellä voit myös uida ja saunoa, syödä omia retkieväitä, tulistella nuotiolla sekä nauttia kahvilan antimista ilta- ja aamupalalla. Sipoon Korvenportissa ohjelmassa on maksuton opastettu luontoretki, luontovisa sekä meditatiivinen musiikkielämys illan hämärtyessä. Korvenportissa voit lisäksi herkutella Ravintola Tilassa sekä illallisella että brunssilla, kylpeä aamulla autenttisessa pihasaunassa, grillailla omia eväitä sekä rapsutella lampaita ja ihmetellä pihalla käyskentelevien ankkojen ja kanojen elämää. Lähimmän luontopolun päästä löytyy myös Fiskträsk-niminen järvi, johon voi pulahtaa. Kuusijärvellä ja Korvenportissa on tarjolla myös Metsähallituksen retkineuvontaa.

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussi liikennöi la 27.8.22 myöhempään, räätälöidyt aikataulut ilmoitetaan elokuun alussa. Tapahtumiin suositellaan saapumaan bussilla.

Ilmoittautuminen Kuusijärven ja Korvenportin Nuku yö ulkona-tapahtumiin avataan 8. elokuuta klo 8.
Kuusijärvi: tapahtumat.vantaa.fi
Korvenportti: tapahtumat.sipoo.fi
Sipoonkorven kansallispuistossa merkityillä telttapaikoilla yöpymiseen ei vaadita ilmoittautumista.

Tapahtuman löydät myös Facebookista: Nuku yö ulkona: Kuusijärvi, Korvenportti & Sipoonkorpi

Nuku yö ulkona-tapahtuma on Suomen Ladun valtakunnallinen tapahtuma, jonka järjestävät yhteistyössä Sipoon kunta, Vantaan kaupunki, Vantaan Latu ja Polku ry sekä Metsähallitus.

Viimeksi muokattu 15.06.2022