Sov en natt utomhus vid Hanaböle träsk, Storskogsporten eller i Sibbo storskog

Att sova utomhus är det mest autentiska sättet att njuta av naturen och friluftslivet. Man kan övernatta i naturen ensam eller tillsammans med sin familj, vänner eller partner. Egen inkvartering så som tält eller hängmattor får användas vid Hanaböle träsk, Storskogsporten eller på följande märkta tältplatser i Sibbo storskog: Ängesböle, Bisaträsk, Fiskträsk, Kalkbruket och Bakunkärr. Evenemanget avslutas på morgonen på söndagen den 28 augusti (klockan 9 vid Hanaböle träsk, klockan 11 vid Storskogsporten).

Under evenemanget ordnas det gratis program vid Hanaböle träsk och Storskogsporten till de övernattande. Vid Hanaböle träsk kan du simma och bada bastu, delta i skogsyoga och stiglöpning, grilla vid grillkåtan, äta medhavd matsäck eller njuta av caféts delikatesser. De övernattande kan också bada gratis i tältbastu. På kvällen kan man njuta av en konsert med blåsinstrument med toner från den finska sommaren och naturen. Musikupplevelsen är öppen för alla. Café- och bastutjänsterna är öppna för alla under evenemanget.

Vid Storskogspoten kan de övernattande dela i en guidad utflykt till närnaturen, gnugga geniknölarna i en naturfrågesport eller se en bildpresentation med Sibbo storskog-tema. Under kvällen ordnas det också en meditativ musikupplevelse i naturen. Musikupplevelsen är öppen för alla. Restaurang Tila håller öppet längre än vanligt på lördag och söndagen kan man inleda med en god brunch. Du kan också grilla egna grilldelikatesser, klappa fåren eller stifta bekantskap med frigående ankor och höns på gården. En naturstig närmast gården leder till sjön Finskträsk. Plumsa i bara!

Forststyrelsens skogsrådgivare rådgiver i frågor som har att göra med friluftsliv vid Hanaböle träsk och Storskogsporten.

Hop-On Hop-Off-bussen till Sibbo storskog trafikerar längre på lördagen 27.8.2022. Tidtabellerna för lördagen hittar du på sibbo.fi/hoponhopoff. Vi rekommenderar att ta sig med buss till evenemanget.

Anmälningen till Hanaböle träsks och Storskogsportens evenemang är nu öppen. Anmäl dig via evenemangskalendern. Där hittar du också programmet och tidtabellerna för respektive evenemang:

Förhandsanmälning krävs inte för att övernatta på de utmärkta tältplatserna i Sibbo storskog.

Evenemanget hittar du också på Facebook: Nuku yö ulkona: Kuusijärvi, Korvenportti & Sipoonkorpi 

Sov en natt utomhus är ett nationellt evenemang som arrangeras av Suomen Latu i samarbete med Sibbo kommun, Vanda stad, Vantaan Latu ja Polku ry samt Forststyrelsen.

 

Senast uppdaterad 12.08.2022