Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss skjutsar igen vandrare till Sibbo storskogs nationalpark

Rutten har förnyats enligt önskemål

Bussrutten har förnyats sedan förra året. Det är nu möjligt att ta sig till bussrutten också från Mellungsbacka metrostation, eftersom rutten går från Dickursby via Sibbo till Mellungsbacka. Antalet hållplatser är tio.

-Ruttändringen gjordes utifrån antalet passagerare förra säsongen och önskemålen i den kundundersökning som genomfördes efter säsongen. Vi hoppas att bussen nu tillgodoser vandrarnas behov ännu bättre och ger allt fler möjlighet att smidigt uppleva naturupplevelser i nationalparken, säger Katri Roivainen, näringslivschef i Sibbo kommun.

Innan bussen har det varit besvärligt att ta sig till Sibbo storskog utan egen bil. Ökningen av antalet besökare har också medfört att parkeringsplatserna tillfälliga tagit slut, vilket har lett till otillåten parkering i terrängen och längs vägarna.

En enkelbiljett på 2 euro tar vandrare ut till Finlands skogigaste skog

Hop-On Hop-Off-bussen möjliggör också enkelriktade vandringar, till exempel från Hanaböle träsk i Vanda genom nationalparken till Storskogsporten i Sibbo. Du kan också ta med dig hunden på bussen.

Kostnaden för en enkelbiljett på bussen är 2 euro, och barn under 7 år reser gratis. Biljetten betalas till busschauffören antingen med kontanter och betalkort.

Detaljerade busstidtabeller och ruttkartor hittar du på adressen www.vantaa.fi/sv/sibbo-storskog-hop-hop och www.sibbo.fi/hoponhopoff . Ruttuppgifterna kommer snart att finnas även i HRT:s ruttguide.

I Sibbo storskog kan du njuta av vildmark och traditionslandskap

Sibbo storskogs nationalpark är en blandning av vildmark och traditionslandskap. Nästan alla arter av skogsdäggdjur och fåglar i södra Finland finns i parken. Sibbo storskog har namn om sig som Finlands skogigaste skog.

I Sibbo storskog finns också många markerade leder, där såväl mer som mindre erfarna vandrare kan hitta leder av lämplig längd och terräng.

Förutom att besöka nationalparken kan du också åka med bussen till andra intressanta platser längs rutten.

-I Vanda i närheten av Brokärrsbrinkens hållplats ligger Laila Pullinens skulpturpark och Håkansböle lummiga herrgårdspark där det är tillåtet att röra sig fritt. I Sibbo är den gamla och nya kyrkan intressanta sevärdheter, och på promenadavstånd från bussens ändhållplats ligger det tidigare sinnessjukhusområdet i Nickby där det finns ett mångsidigt kulturutbud, säger Anniina Laitala, koordinator för Hanaböle träsks område.

Busstidtabeller och ruttkartor för Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss

www.sipoo.fi/sv/hoponhopoff

www.vantaa.fi/sv/sibbo-storskog-hop-hop

Ruttuppgifterna kommer snart att finnas även i HRT:s ruttguide.

 

Senast uppdaterad 05.07.2022