Sibbo öppnar gymmet i Allaktivitetshallen i begränsad omfattning för vuxna den 17 maj

Gymmet i Allaktivitetshallen öppnas i begränsad omfattning även för vuxna den 17 maj. I lokalen får samtidigt vistas högst tio personer och gymmet är öppet vardagar kl. 14−20. Det maximala antalet säkerställs genom att besökarna på förhand bokar plats. Vi tar i bruk ett bokningssystem där besökarna kan boka plats i gymmet för en timme åt gången. I gymmet ska besökarna hålla ett säkerhetsavstånd på minst två meter till varandra. Kommunens Idrottstjänster informerar noggrannare om bokningssystemet och om användningen av gymmet innan det öppnas för vuxna.

Äldre personer som fått två doser av coronavaccinet kan delta i träningspassen avsedda för seniorer. Personer som har fyllt 60 år och som har fått två doser av coronavaccinet kan besöka Seniorgymmet tisdagar och torsdagar kl. 8.30−11.00.

Även gruppverksamhet för personer som har fått två vaccindoser kan inledas den 17 maj. Vårsäsongen är redan över för kommunens idrottstjänster men vi planerar att ordna extra utomhusverksamhet för äldre personer under några veckor. Idrottstjänster informerar noggrannare även om denna verksamhet så snart som möjligt.

Från och med den 17 maj kan även tvätt- och omklädningsrummen användas av dem som har rätt att besöka idrottslokalerna. I tvätt- och omklädningsrummen ska säkerhetsavstånden iakttas (högst 6−10 personer åt gången beroende på rummets storlek) och munskydd ska användas förutom i duschen.

Hobbyverksamheten i grupp för vuxna (personer födda år 2000 och tidigare) är fortfarande avbruten i inomhus- och utomhusutrymmen som drivs av kommunen. Begränsningarna gällande hobbyverksamhet för vuxna kan möjligtvis ytterligare avvecklas i slutet av maj. Kommunen bedömer situationen senare i maj utgående från det rådande epidemiläget. Hobbyverksamheten för barn och unga såväl inomhus som utomhus återupptogs redan den 3 maj.

Det nuvarande epidemiläget tillåter att kommunen gradvis kan börja avveckla begränsningarna och rekommendationerna som infördes i syfte att hindra spridningen av coronaviruset i Sibbo. Om epidemiläget fortsätter att lugna ner sig, kan begränsningarna avvecklas ytterligare under senvåren och försommaren.

Du hittar alla rekommendationer och begränsningar som i nuläget gäller i Sibbo på kommunens webbplats.

 

Senast uppdaterad 10.08.2021