Posti informerar: Posti hittade en lösning för postutdelning i Sibbo skärgård

Från och med början av juni delas posten ut av en ny tjänsteleverantör. Posten levereras till öarna tre dagar i veckan till alla kajplatser, även de som den större förbindelsebåten som skötte utdelningen under maj inte kunde nå. Invånare behöver inte flytta sina postlådor eller göra andra ändringar för att ta emot post.

”Tack till alla invånare i skärgården för er respons och diskussionerna om hur skärgårdsutdelningen i Sibbo ska organiseras. Vi är nöjda över att med hjälp av den nya tjänsteleverantören kan post nu delas tre gånger i veckan från början av juni, säger regionchef Petteri Vankka från Posti.

Utdelningsrutten omfattar Simsalö, Norrkullalandet, Björkholmen, Opanholmen, Stora Svedjeholmen, Sandholmen, Röysö, Bergarholmen, Skutholmen, Komsalö och Söderkullalandet.

I samband med postutdelningen töms Postis brevlådor. I dem kan du lämna avgående portoförsedd post. Postis brevlådor finns på Komsalö, Simsalö, Söderkullalandet och Norrkullalandet.

”Vi beklagar verkligen att det har rått oklarhet om utdelningen i Sibbo skärgård och vi har sökt en lösning på situationen under flera veckor. Vi förstår att ändringen kan ha orsakat invånarna besvär. Vi hoppas att denna nya 3-dagars utdelningsrytm passar de boende. Vi kommer inom kort att kontakta de boende med ett meddelande där vi också berättar om de praktiska arrangemangen”, säger Petteri Vankka.

Meddelandet på Postens webbplats

 

Senast uppdaterad 30.05.2023