Gutsy Go Sipoonlahden koulu 10–15.10.2022 – Välkommen med!

Gutsy Go Sibbo-veckan genomförs i Sipoonlahden koulu 10–15.10.2022. Gutsy Go stannar upp åttondeklassarnas normala skolvardag i Sipoonlahden koulu. Hela årskullen utmanas av en stor uppgift: att förverkliga en modig fredsgärning och på så sätt öka positiv växelverkan bland sina medmänniskor. Under veckan kommer ungdomarna också att filma och redigera videor om sina fredsgärningar, och i slutet av veckan presenteras videorna i skolans egen premiär.

Ungdomarna får stöd av ett Gutsy-team som består av den egna skolans lärare samt sakkunniga inom ungdomsarbetet. Teamet hjälper de unga att lyckas med sina projekt genom att i förväg kontakta lokala intressegrupper och företagare samt olika aktörer i kommunen. Kanske har just du de resurser som ungdomarna behöver för att genomföra sina projekt!

Med stöd av hela lokalsamhället kan de ungas innovationer ha stora effekter. De unga får nya positiva kontakter och ökar förtroendet mellan olika människogrupper. ”Det har varit fint att se hur olika aktörer allt från kommuntekniken till blomhandlare, företagskedjor, servicehus och lokala aktiva har kommit med. Det har en enorm betydelse för de unga!” säger Veera Ikonen, en av Gutsy Go-verksamhetsmodellens utvecklare.

Gutsy Go-evenemangsveckan genomförs i samarbete med Gutsy Go rf. Gutsy Go vann den riksomfattande Sekelskaparna-idétävlingen.

Mer information om Gutsy Go-metoden:

https://gutsygo.fi/sv/

Gutsy Go i sociala medier:

Facebook: https://www.facebook.com/GutsyCollective/

Instagram: https://www.instagram.com/gutsycollective/

YouTube: bit.ly/gutsygotube

Twitter: https://twitter.com/gutsycollective

 

Senast uppdaterad 06.10.2022