Gaffel & Kniv bjuder på hälsosam mat i Sibbo

Restaurangen har som mål att erbjuda sina kunder kaféprodukter, morgonmål och hälsofrämjande lunchalternativ med temat ”mat från det egna landet”. Därtill kommer restaurangen att servera smörrebröd i dansk stil. Restaurangen betjänar sina kunder på bägge inhemska språk.

Restaurang Gaffel och Kniv och matsalen.

– Jag hoppas att kunderna hittar till restaurangen och testar våra tjänster med öppet sinne. Enligt mig passar restaurangens meny alla våra kunder, från servicehusets boende och personer som jobbar i området till familjer och kaffesugna besökare, berättar Ekström glatt.

Företagare Karin Ekström bakom restaurangens disk.

Ekströms sommar har varit arbetsfylld när hon har fixat restaurangen och skött pappersarbete. Företagaren själv och Sibbo kommuns enhet Lokalitetsförvaltning har velat försäkra att allt säkert är färdigt före öppningsdagen. Trots detta kommer Ekström inte att bara laga mat i augusti, för det finns en hel del som ännu behöver skötas. Företaget tar också coronabegränsningarna på allvar och förbereder verksamheten enligt dem.

– Någon ytrenovering av lokalerna beställde jag inte i denna veva. Det blir aktuellt senare, när jag först har fått företagsverksamheten startad, säger Ekström.

Företagarens idé är att verksamheten också kunde utvidgas i fortsättningen med eventuell catering och utförsäljning av hemlagad mat, förutsatt att det finns efterfrågan på sådana tjänster.

 

Senast uppdaterad 20.08.2021