Företagardagarna lyfter fram lokala företagare för Sibbobor i Festsalen i september

– Målet med Företagardagarna är att öka företagarnas välbefinnande och företagskännedom hos Sibbobor. Därtill erbjuder Företagardagarna företagsamhetsfostran för Sibboelever, berättar näringslivschefen Katri Roivainen.

Ungdomar tävlar om den bästa företagsidén

Lördagen den 9 september erbjuder Företagardagarna ett evenemang som är öppet för alla Sibbobor, och som en del av evenemanget ordnas en tävling för skolelever och studerande om den bästa företagsidéen. Skolelever och studerande i Sibbo får presentera sina företagsidéer för allmänheten i en så kallad pitching-tävling. Pitching betyder att man försöker sälja en idé åt någon som man inte känner.

Ungdomarna tävlar alltså om den bästa företagsidéen med den mest säljande presentationen till allmänheten. Avsikten är att stärka ungdomarnas innovativitet, företagsamhetsfärdigheter och förmåga att uppträda. I samarbete med Sibboskolor lockar utbildningssektorn i Sibbo skolelever och studerande att delta i tävlingen.

Ungdomarna presenterar sina idéer kl. 12–13 och priserna delas ut kl. 13.30.

Kom med och upplev marknadsvimmel den 9 september

Utöver ungdomarnas pitching-tävling finns det marknadsvimmel för hela familjen i Festsalen. Lokala företagare, hantverkare och föreningar presenterar och säljer sina tjänster och produkter. Vid evenemanget får du även träffa Sibbe-vargen.

Evenemanget arrangeras i Festsalen (Gamla vattentornsbacken 1) kl. 10–15. Evenemanget är avgiftsfritt och öppet för alla. Välkommen med!

Även utställare får delta gratis. Företag, föreningar och andra villiga kan anmäla sig för att sälja och presentera sitt utbud på Sibbo Företagares webbplats.

Nyttig information och nätverkande för företagare

Under evenemangets första dag, fredagen den 8 september, får Sibboföretagarna njuta av ett seminarium. I seminariets program ingår bland annat intressanta talare, företagsträffar, nätverksbildning, infosnuttar och workshoppar. Seminariet är avgiftsfritt. Seminariet börjar klockan 9 och tar slut klockan 15 i Festsalen (Gamla vattentornsbacken 1).

Du kan anmäla dig till seminariet avgiftsfritt på Sibbo Företagares webbplats. På fredag ordnas det också en galakväll för företagare i Festsalen, och även dit kan man anmäla sig på Sibbo Företagares webbplats. Galakvällen är avgiftsbelagd.

Länkar:

Mer information om lördagens evenemang som är öppet för alla i Sibbos evenemangskalender

Mer information om Företagardagarna och anmälning på Sibbo Företagares webbplats (på finska)

 

Senast uppdaterad 23.08.2023