Byggandet av Blomsterparken framskrider 

I Blomsterparken planteras 110 blommande träd, såsom körsbärsträd och äppelträd. Förutom de blommande träden planteras till exempel syrenbuskar och även blomsterlökar, gullvivor och skogsäng. Träden, buskarna och blommorna bildar imponerande planterade områden. Entreprenaden färdigställs under hösten 2024.

Nu när planteringen av träden är i full gång, börjar parkområdet att utforma sig fint. En del av träden kommer säkert att blomma senast nästa vår” beskriver kommunens trädgårdsmästare Kari Ojamies. Ojamies berättar att entreprenaden har framskridit i gott samarbete med entreprenören.

Nya parkgångar med stenmjölsbeläggning byggs i området och belyses med pollare. Det byggs också olika sällskapsområden med bänk- och bordsgrupper. Parken tillförses även med trädgårdsgungor, solstolar och en grill för tidsfördriv och vistelse. Parkens centrala del bevaras som ett område med gräsmatta.

Blomsterparken är ett av de fyra parkförslag som fick flest röster vid omröstningen för den deltagande budgeteringen våren 2020. Invånarna hade en möjlighet att delta och påverka översiktsplaneringen av centralparken i samband med projektet för deltagande budgetering. Bekanta dig med Nickby centralpark och projektet för deltagande budgetering år 2020 via denna länk.

Senast uppdaterad 04.07.2024