Biblioteken i Sibbo öppnar måndagen den 10 maj – Kunderna kan uträtta ärenden och vistas i lokalerna i begränsad utsträckning

-Från och med nästa måndag är kunderna igen välkomna till biblioteken för att ta del av utbudet, läsa tidningar och i övrigt njuta av bibliotekets tjänster på plats och ställe. Vi ber dock att kunderna iakttar säkerhetsavstånden, en god handhygien och använder munskydd när de besöker bibliotekens lokaler, säger chefen för bibliotekstjänster Lea Kuusirati.

Det meröppna biblioteket är fortfarande stängt men Söderkulla bibliotek inför självbetjäningstider på vardagsmorgnar klockan 7–10.

Bibliotekens öppettider fr.o.m. 10 maj

På grund av skärtorsdagen stänger biblioteken undantagsvis den 12 maj redan kl. 16.00 och biblioteken är helt stängda den 13 maj.

Huvudbiblioteket (Norra Skolvägen 2)

Betjäningstider måndag–torsdag 9–20 och fredag–lördag 9–16. Biblioteket är stängt på söndagar.

Söderkulla bibliotek (Amiralsvägen 2)

Självbetjäningstider måndag–fredag 7–10
Betjäningstider måndag–onsdag 10–20 och torsdag–fredag 10–16. Biblioteket är stängt under veckosluten.

Begränsningarna avvecklas gradvis i enlighet med epidemiläget

Det nuvarande epidemiläget tillåter att kommunen gradvis kan börja avveckla begränsningarna och rekommendationerna som infördes i syfte att hindra spridningen av coronaviruset i Sibbo. Avvecklingen av begränsningarna inleddes med barn och unga i och med att årskurserna 7–9 inom den grundläggande utbildningen och gymnasierna återgick till närundervisning den 3 maj. Samtidigt lindrades begränsningarna för hobbyverksamhet för barn och unga.

-Epidemiläget i Finland och i HUS-området tycks ha lugnat sig. Vi följer noggrant med epidemiläget och fortsätter att avveckla begränsningarna gradvis under senvåren och försommaren förutsatt att epidemiläget tillåter det, berättar kommundirektör Mikael Grannas.

Du hittar alla rekommendationer och begränsningar som i nuläget gäller i Sibbo på kommunens webbplats på den här länken.

 

Senast uppdaterad 03.05.2021