Beställ Sibbo kommuns och Sibbo Vattens fakturor till Kivra eller OmaPosti

Som kund hos kommunen och Sibbo Vatten kan du i fortsättningen beställa dina fakturor till Kivra eller OmaPosti. För att beställa dina fakturor som digital post behöver du först registrera dig i endera digitala posttjänst och välja där att du vill få Sibbo kommuns fakturor i elektroniskt format till ifrågavarande tjänst.

När nästa faktura skickas till dig meddelar tjänsten om det till dig per e-post eller med textmeddelande. Du kan också betala fakturan direkt via OmaPosti eller Kivra. Du kan använda båda tjänster antingen via webbläsaren eller genom att ladda ner tjänstens applikation i din telefon och betala fakturor behändigt med applikationen var du än är.

Det är enkelt och gratis att använda båda tjänsterna. Sibbo kommun tar i bruk Kivra och OmaPosti från och med den 1 maj 2024.

För tillfället har cirka 40 procent av Sibboborna valt e-fakturor, men cirka 60 procent får ännu sina fakturor av kommunen i pappersformat, vilket är det dyraste faktureringssättet. Det är mer ekologiskt och förmånligare att få fakturan till Kivra eller OmaPosti. En faktura som skickas som digital post kostar betydligt mindre för kommunen än en pappersfaktura.

– Vi önskar att så många Sibbobor som möjligt byter pappersfakturan till en digital faktura. Kommunen sparar tusentals euro årligen jämfört med nu om så många Sibbobor som möjligt beställer sina fakturor som digital post i stället för papperspost, berättar Chief Digital Officer Ethel Eriksson.

Länkar:

Registrera dig i OmaPosti och ta den i bruk
Ytterligare information och anvisningar om OmaPosti

Registrera dig i Kivra och ta den i bruk
Ytterligare information och anvisningar om Kivra

 

Senast uppdaterad 26.04.2024