Sommarens 2021 motorbåtstävlingsäsong startade den 19 juni

Text och bilder:
Kristian Meurman
fornamn.efternamn@sipoo.fi

Café Seasong Race öppnade motorbåtstävlingssäsongen för sommaren 2021 öster om Norrkullalandet. Samtidigt firades även caféts och stugbyns säsongöppning ordentligt. Själva tävlingen ordnas av företagarna för cafét och stugbyn. Med solen skinande på en klarblå himmel, hade en stor skara åskådare samlat sig längs Norrkullalandets badstränder och gästbrygga. Tävlingsbanan var byggd framför dessa.

Publik och parkerade båtar framför Café Seasong.

Säkerheten viktig

Säkerhetsåtgärderna var rigorösa och tävlingsorganisationens representant från Seasong Travels Ab var i kontakt med Helsingfors båtpolis, som i sista hand gav klartecken för startskott.

Motorsport öppen för alla

Det typiska för motorbåtssporten i Sibbo är, att skilda typklasser inte finns, förutom gällande vissa särskilt populära båtmodeller. Båtarna delas upp enligt motoreffekt och därutöver särskiljs egentligen endast klart för sportbruk byggda båtar från bruksbåtar. På grund av detta har alltid nya generationer, redan i över sex decenniers tid hittat fram till motorbåtssporten i Sibbo.  Att tävla i ”allemansklassen” kräver inga jättelika investeringar och således kan alldeles vanliga fartdårar få sin adrenalinrusch på havets vågor. Detta är av betydelse, då exempelvis en F1 Powerboat klass tävlingsbåt kostar cirka hundra tusen euro som ny.

Café Seasongs tävlingstidtabeller för sommaren 2021.

Motorsurr längs sommaren

Enligt preliminär tidtabell tävlas följande tävlingar på Sibbo vatten härnäst:

  • Kitöloppet 10.7.2021
  • Norrkullaloppet 14.8.2021
  • SSS Pave Race 28.8.2021
  • Eriksnäs GP 4.9.2021

Senast uppdaterad 05.07.2022