Invid Molnträsk naturskyddsområde ligger Molnträsk badstrand som under varma sommardagar är välbesökt tack vare det härligt svalkande vattnet. Konditionsbanan med spångar går runt hela Molnträsk, och det tar drygt en timme att ta sig runt den. Stanna på vägen och njut av din reskost högt uppe på klipporna med utsikt över sjön.

På Molnträsk får du också bada din hund på sydstranden. Längs Möträskvägen (Möträskvägen 68) finns 20 bilplatser, varifrån det är en kort promenad till Molnträsks södra strand.

Parkering och badstrand (EU-strand): Molnträskvägen 70

Sommartid är parkeringen vid Molnträsk avgiftsbelagd.

  • WC
  • Sommartid är kiosken öppen (med reservation för vädret)

Vattenkvaliteten vid badstränderna

Borgå miljöhälsovård ansvarar för uppföljandet av vattenkvaliteten på de allmänna badstränderna i Sibbo. Du kan ladda ner den nyaste Excel-filen på Borgå miljöhälsovårds nätsida via länken nedan:
Övervakning av vattnets kvalitet vid allmänna badstränder och vinterbadplatser – Porvoo (borga.fi)

Vintertid

Vänligen observera att parkeringsplatsen vid Molnträsket och Molnträskvägen som leder till det inte har något vinterunderhåll. Vägen och parkeringsplatsen plogas inte under vintersäsongen, och då kan man inte ta sig till Molnträsket med bil. Om du vill göra en naturutflykt till Molnträsket på vintern, lämna bilen på Möträskvägens parkeringsplats (Möträskvägen 68). Den plogas även under vintermånaderna.