Virtuell rundtur / Söderkulla gård och Sibbesborg

Skulle du vilja gå på de grönskande stigarna i Söderkulla gårds område, undersöka Sibbesborg från ovan eller kika in i till exempel gårdens sädesmagasin? Nu kan du fritt bekanta dig med gårdsområdets färggranna historia och dess kulturlandskap flerdimensionellt, i form av en virtuell rundtur från din egen dator eller mobila enhet.

Bildbyrån Northman VR har förverkligat den virtuella rundturen i samarbete med kommunens anställda inom sektorn för samhälle och miljö och inom Kulturtjänster samt med Sibbo hembygdsförening.

Historia, naturlandskap och gamla fotografier

En virtuell rundtur betyder att du kan fritt och enkelt röra dig i en virtuell miljö och uppleva stället som om du vore där själv på plats.

Vare sig du är intresserad av historia, nuvarande serviceutbud eller bara de vackra naturlandskapen i Söderkulla gårds område, erbjuder den virtuella rundturen säkert nya sätt att undersöka både bekanta och obekanta objekt i området.

Informationslådor om bland annat områdets historia och serviceutbud samt gamla fotografier erbjudna av Sibbo hembygdsförening har tillagts i den virtuella rundturen.

Virtuell rundtur passar till mångsidiga användningsändamål

Den virtuella rundturen är en öppen och avgiftsfri service som erbjuds av kommunen. Den filmades i juni och finslipades i början av hösten 2023. Innehållet i den virtuella rundturen passar till väldigt olika användningsändamål på grund av sin lätthanterlighet – till exempel för att stärka lokalhistoria, pigga upp skolundervisning eller bara för att bekanta sig med områdets serviceutbud.

Du kan uppleva den virtuella rundturen var som helst och med vilken enhet som helst. Det är dock mest användarvänligt att uppleva den virtuella rundturen från en horisontell skärm, till exempel från en pekplatta eller datorskärm.

Gör så här

Du kan bekanta dig med den virtuella rundturen via den bifogade länken.

Du kan också bekanta dig med den tidigare utarbetade virtuella rundturen i Östanåpark och Ådalen i Nickby via den bifogade länken.