Webbplatsen Sibbo.fi förnyas 8.12

Målet med förnyandet av webbtjänsterna har varit att göra tjänsten sibbo.fi mer användarvänlig och tillgänglig och att ge den ett mer modernt utseende. Samtidigt fortsätter även arbetet med att förnya webbplatsens ärendehanteringstjänst Mina tjänster. Du kan i fortsättningen sköta dina ärenden med Sibbo kommun mer omfattande än tidigare på nätet och just när det passar dig bäst.

Navigeringen på den nya webbplatsens första sida sker med hjälp av sidomenyn, sökfunktionen eller genom att klicka på rubrikerna på webbsidan. Även en alfabetisk förteckning över alla tjänster på webbsidan finns med. Målet har varit att bygga webbplatsen så att man kan hitta det man söker på många olika sätt.

Kommunens nyheter, kungörelser ja evenemang hittar man längre neråt på webbplatsens första sida. Knappen för ärendehanteringstjänsten Mina tjänster finns alltid på sidans övre kant. Allt innehåll på den nya webbplatsen sibbo.fi finns på både finska och svenska.

Utvecklingen fortsätter

Webbplatsen och dess innehåll utvecklas också i fortsättningen bland annat utifrån insamlad respons, användartestning och auditering av tillgängligheten. Ärendehanteringstjänsten Mina tjänster blir också mer omfattande under de kommande åren. Kunderna erbjuds nya funktioner i takt med att de blir färdiga.

För tillfället kan vem som helst göra en allmän servicebegäran i Mina tjänster. Det är också möjligt att lämna in respons om all kommunens verksamhet. Invånare som behöver vårdartiklar kan också beställa dem via Mina tjänster. I ärendehanteringstjänsten ingår också en smart virtuell kundrådgivare som förbättras kontinuerligt. Den hjälper kunden och ger råd. I Mina tjänster kan du tryggt skicka uppgifter till kommunen oberoende av ditt ärende. Mina tjänster kräver stark autentisering, och kundernas meddelanden vidarebefordras direkt till de experter i kommunen som sköter respektive ärende.

Kommunen har redan tidigare förnyat sin evenemangskalender. Arbetet ingick i förnyandet av webbtjänsten. I fortsättningen finns det en länk till evenemangskalendern direkt på sibbo.fi:s första sida. Du kommer till kalendern också direkt på adressen tapahtumat.sipoo.fi/sv-FI.

Välkommen till kommunens förnyade webbplats!

Senast uppdaterad 07.12.2020