Utställningen Recombinations öppnar i Sibbo i maj

Avgiftsfria utställningsguidningar och målarverkstäder för bland annat skolelever.

Under hela utställningens gång erbjuds målarverkstäder för skolbarn på fredagar i maj och för daghemsgrupper och inneboende på äldreomsorgen i juni. Bildkonstnär Maikku Huovila leder målarverkstäderna och de guidade turerna i utställningen är avgiftsfria. Anmälningar: maikku.huovila@gmail.com.

Nyqvists målarkonst

Sedan debuten i slutet av sjuttiotalet har Nyqvist (född 1955 i Tolkis) varit välkänd för sitt djupgående engagemang för måleriet som tankesystem, kunskapstradition och ständigt föränderlig praxis. Den målade bilden, och särskilt det målade rummet, är hans uttrycksmedel och hans budskap.

Nyqvist har länge använt sig av egna fotografier, ofta från rivningsarbeten i Helsingfors, som visuella källor, och det är även fallet med de målningar i större och mindre format som visas i Sibbo. Samtidigt anknyter dessa dukar till efterkrigstidens abstrakta expressionister i USA.

Nyqvists rekombinationer bärs upp av måleriets egen logik, men de har utvunnits ur i dubbel bemärkelse tillfälliga landskap i verkliga livet: slumpmässigt ordande rester efter rivningsmanskapets framfart, fotograferade innan man hunnit forsla bort dem.

Recombinations 4.5.–19.6.2022
Pesula Galleria, Pilvilinnantie 2, 04130 Sipoo
ons-to kl. 16-20
fre-sö kl.12-16
mån-tis stängt

pesulagalleria.com
https://www.facebook.com/PesulaGalleria
https://www.instagram.com/pesulagalleria/

 

Senast uppdaterad 26.04.2022