Utställningen ”Alternativa verkligheter” öppnar i Sibbo i april

Avgiftsfria utställningsguidningar och verkstäder för bland annat skolelever

Under hela utställningens gång erbjuds verkstäder för skolbarn på fredagar i maj och för daghemsgrupper och för äldreomsorgen i juni. Kulturproducent Pi Viana leder verkstäderna och de guidade turerna i utställningen är avgiftsfria. Anmälningar: pi.viana@sibbo.fi .

Korhonens skulpturkonst

Marjukka Korhonen (f. 1968) är en skulptör från Helsingfors, vars verk behandlar interaktion och möten människor emellan i olika offentliga kommunikationssituationer. Korhonens verk bearbetar ofta olika känslor, närvaro samt hur olika existerande former söker sina egna platser i den omringande världen.

I Pesula Galleriets stora sal presenterar Korhonen ett tvärsnitt av sina verk från de senaste åren. De skulpterade figurerna kan uppleva många olika känslor; stark närvaro eller skygghet, impulsivitet, komplexitet eller ensamhet. Ibland är de sagolikt fiktiva skepnader eller så en kombination av människa och djur. Utställningens skulpturer behandlar mänskligheten; femininitet och maskulinitet, men även djur, eller hybridformer mellan människa och djur.

Utställningens andra del är uppbyggd i galleriets mindre rum, där två kavaletter har monterats. På en av kavaletterna har en människokropp formats och på den andra ett människohuvud. Publiken kan fortsätta att forma skulpturerna och dokumentera sina resultat till Pesula Galleriets hemsidor och Instagramkonto.

Alternativa verkligheter – skulpturutställning och kollektiv verkstad 19.422.6.2023

Galleriet Pesula, Artborg 35, Pilvilinnavägen 2, 04130 Sibbo
ons-to kl. 16–20
fre-sö kl.12–16
må-ti stängt

Affisch om Marjukka Korhonens utställning Alternativa verkligheter.

Länkar

pesulagalleria.com
https://www.facebook.com/PesulaGalleria
https://www.instagram.com/pesulagalleria
www.marjukkakorhonen.net

 

Senast uppdaterad 12.04.2023