Sibbos 670-årsjubileum firas i september

 

Sibbo har en lång och anrik historia. Den 22 september 2022 har det gått 670 år sedan Sibbo nämns i ett brev från Sveriges kung Magnus Eriksson.

”Jubileumsåret till ära ordnar vi evenemang för alla åldersgrupper och vi hoppas att så många kommuninvånare som möjligt kan delta i våra gemensamma festligheter” säger kommundirektör Mikael Grannas.

Det bjuds på idrottsevenemang, Martin Andersson föreläser om kriminalitet på 1920-talet och musiken klingar både i Festsalen under Körkavalkaden och på Unkkan där den lokala rapparen Juno uppträder. Under temaveckan får företag i Sibbo publicera sina evenemang i kommunens evenemangskalender under kategorin Sibboveckan.

Jubileumsfirandet kulminerar i den traditionella höstmarknaden som ordnas i Nickby av Sibbo Ungdomsförbund. Förutom att du kan hälsa på Sibbe-vargen lite här och där under veckans lopp så kan du också smaka på Sibbobakelsen i olika sammanhang.

Programmet publiceras i sin helhet i början av augusti. Vi informerar er skillt om innhållet när festligheterna närmar sig.

Tillägsinformation:

Kultur-och fritidskoordinator, Elina Halla, 050 5983083, elina.halla@sibbo.fi

Senast uppdaterad 06.07.2022