Sibbo Toner-gitarrfestivalen arrangeras nu för femte gången 8-10.10.2021. Berta Rojas från Paraguay är festivalens stjärnartist

Berta Rojas uppträder i Finland för första gången

Den klassiska musikens budbärare, gitarristen Berta Rojas från Paraguay, anländer till Nickby i Sibbo och uppträder samtidigt i Finland för första gången. Hennes långa karriär inom gitarrmusiken har bidragit till bland annat 3 st. Grammy -nomineringar inom kategorin latinsk musik.

Under sin karriär har Berta Rojas uppträtt på de större arenorna runt om i världen. Hon har till exempel med den kubanska saxofonisten Paquito D´Rivera varit på en fyraårig turné i 20 länder sedan 2011. Albumet Día y Medion, av både Rojas och D´Rivera, fick en latinsk Grammy-nominering 2012.

Hon jobbar för tillfället i det prestigefyllda Berklee College of Music som biträdande professor och delar sin kunskap och kärlek till musik med en utvald grupp unga gitarrister från hela världen.

Berta Rojas recitál inleder festligheterna på fredagen 8.10 i Östanåparken i Nickby.

Urpremiär för Lemminkäisen Temppeli

Handledda av festivalens konstnärliga ledare Petri Kumela, ordmästaren Juha Hurme och skådespelarlegenden Vesa Vierikko (som Ior Bock) dyker man ner i Lemminkäinens tempel och hyllar den inhemska kulturen i Hurmes nyskrivna musikaliska pjäs. Den otroliga storyn ackompanjeras av musikerna Petri Kumela, Antti Lötjönen och Mikko Innanen.

Föreställningen är populär bland festivalbesökarna och därför har en extra föreställning har satts in på lördag kväll 9.10 i Artborg.

Festivalens program: https://sipoonaanet.fi/sv/program-2021/
Facebook: https://www.facebook.com/sipoonaanet

Gitarristen Petri Kumela fungerar som konstnärlig ledare för festivalen och som arrangör fungerar Sibbo kommuns kulturtjänster i samarbete med Musikinstitutet i Sibbo, Sibbo svenska församling, Sipoon suomalainen seurakunta och Lilla Villan.

Sibbo toner -festivalens poster.

Senast uppdaterad 01.10.2021