Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss tar dig till Sibbo storskogs nationalpark

Sibbo storskogs område är svårtillgängligt och det har varit knepigt att ta sig dit utan egen bil. Ökningen av antalet besökare har lett till att parkeringsplatserna tidvis tagit slut och bilar har parkerats olovligt i terrängen och längs vägarna. Med Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss kan du ta dig till Sibbo storskog lättare en förut med kollektivtrafik och starta och avsluta vandringen på olika platser i Sibbo storskogs nationalpark.

– Vi är nöjda med hur bussförsöket har startat. Tack vare sommarvädret har Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss lockat allt fler passagerare, säger Mari Virtanen, turistplanerare vid Vanda Stad.

Sibbo storskogs nationalpark är en blandning av vildmark och traditionslandskap. Nästan alla arter av skogsdäggdjur och fåglar i södra Finland finns i parken. Sibbo storskog har namn om sig som Finlands skogigaste skog. I Sibbo storskog finns också många markerade leder, där både mer och mindre erfarna vandrare kan hitta rutter av lämplig längd och terräng. Hop-On Hop-Off bussen tar dig också till en tillgänglig led och till de många eldstäderna i nationalparken.

Tips om leder för olika slags utflykter

Tips för en tillgänglig naturvistelse:

Hoppa av Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss vid Hanaböle träsk och ta dig in på den 1,4 km långa leden runt Hanaböle träsk. Vid Hanaböle träsk finns ett café för en paus och en tillgänglig toalett.

Tips för en fridsam naturutflykt:

Hoppa av Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss vid Byabäckens hållplats och ta dig till Byabäckens naturstig, en 2,1 km lång rundled. Vid eldstaden i Ängesböle lönar det sig att ta en matrast och fylla vattenflaskan ur brunnen vid Bergströms torp. På somrarna håller kor till på betesmarkerna i området, och det är trevligt att följa med deras liv.

Tips om en hurtig naturutflykt för hela familjen:

Hoppa av Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss i Sottungsby vid Kalkugnsvägens hållplats och ta dig till Kalkbrännarens stig, som går genom ett landskap av fält och skogar i ett traditionellt kalkgruve- och jordbruksområde nära byn Sottungsby i Vanda. Höjdskillnaderna på stigen är stora och de brantaste platserna har trappor. Det är trevligt att ta en paus vid Kalkbrukets vindskydd, där det finns en eldstad.

Tips för en längre dagsvandring:

Hoppa av Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss vid Hanaböle träsk och njut av en läcker frukost på Café Kuusijärvi. Ta dig behändigt till Sibbo storskogs nationalpark via bron Vargtassen och vandra via eldstäderna vid Bisaträsk och Kalkbruket till Bakunkärr och Fiskträsk. Den drygt 10 km långa vandringen kulminerar naturligtvis vid delikatessbordet på Restaurang Tila. Då du sedan är mätt och lycklig är det där trevligt att starta resan hem genom att hoppa på Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss.

Biljetter av föraren

Priset för en engångsbiljett på Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss är 4,5 euro för vuxna och 2,5 euro för barn. En dagsbiljett för 8 euro för vuxna och 4 euro för barn ger obegränsad restid under en dag. Du kan också köpa en familjebiljett (2 vuxna och 3 barn). Priset för en familjebiljett är 12 euro som engångsbiljett eller 17 euro som dagsbiljett. Du betalar biljetten till chauffören med kontanter, betalkort och MobilePay. Aktuella tidtabeller och prislistor finns på webbplatserna Visit Sibbo, Visit Vanda, Vanda stad och Packalén Bus. Den mycket efterfrågade kartan över lederna har också lagts till på webbplatserna.

Trafiken som bedrivs av Sibbo storskogs Hop-On Hop-Off-buss sker i enlighet med myndigheternas anvisningar och bestämmelser. Antalet passagerare begränsas enligt bestämmelserna och på bussen finns handdesinfektionsmedel tillgängligt för passagerarna. Passagerare som är 12 år och äldre ska bära andningsskydd för att trygga en säker och trevlig resa för alla passagerare.

 

Mer information

www.sipoo.fi/sv/visit-sibbo

www.visitvantaa.fi

www.packalenbus.fi

Senast uppdaterad 18.05.2021