Sibbo rekommenderar att man använder ansiktsmask i läroanstalterna på andra stadiet

Kommunen önskar att studerandena tar rekommendationen på allvar och att den följs ifall det inte finns några hälsomässiga orsaker att inte använda ansiktsmask.

– Genom att följa rekommendationen kan vi förhoppningsvis undvika till exempel en övergång till distansundervisning, säger kommundirektör Mikael Grannas.

Avgiftsfria ansiktsmasker till mindre bemedlade

Utgångspunkten är att studerandena och deras vårdnadshavare själva skaffar och betalar för ansiktsmaskerna. Kommunen bekostar och tillhandahåller de ansiktsmasker som personalen behöver för sitt arbete. Sibbo kommun delar ut avgiftsfria ansiktsmasker till mindre bemedlade invånare som inte själva har möjlighet att skaffa masker.

Utdelningsställen för ansiktsmasker till mindre bemedlade i Sibbo:
SibboInfo Nickby, Norra Skolvägen 2, må–to kl. 8–17 och fr kl. 8–14.
SibboInfo Söderkulla, Amiralsvägen 2, ti–on kl. 9–12 och 12.30–17
Församlingarnas pastorskanslier, Stora Byvägen 1, må–fr kl. 9–12
Söderkulla kyrka, Fröken Miilis väg 2, on kl. 9–12
Sysselsättningsenheten Vägskälet, Stora Byvägen 38, må-fr 9-16

Mer information om ansiktsmasker för mindre bemedlade och utdelningen av dem fås i kommunens tidigare meddelande via denna länk.

Maskrekommendationen gäller även ungdomsarbetet

Institutet för hälsa och välfärds (THL) rekommendation om att använda ansiktsmasker i coronavirusets upptrappningsfas gäller flera offentliga lokaler inomhus och även läroanstalterna på andra stadiet samt ungdomsarbetet. Rekommendation gäller personer över 15 år. Vi önskar att personer över 15 år använder ansiktsmasker förutom i offentliga lokaler inomhus även i kommunens ungdomslokaler.

– Koordinationsgruppen i HUS-området har konstaterat att hela området befinner sig i upptrappningsfasen, och därför tar Sibbo nu också i bruk maskrekommendationen för utbildningen på andra stadiet och ungdomsarbetet, berättar Grannas.

Kommundirektör Mikael Grannas Grannas bär ansiktsmask och han står framför ett konstverk som hänger på väggen.
Kommundirektör Mikael Grannas uppmanar studerandena och alla Sibbobor över 15 år att följa maskrekommendationen och de andra anvisningarna för att hindra spridningen av coronaviruset.

Senast uppdaterad 05.07.2022