Sibbo öppnar julsäsongen i Nickby 3.12.2022

Program för hela familjen i bildningscentret Nickby Hjärta (Stora Byvägen 12), Sipoon lukio/Enteris utrymmen, i aulan av Nickby Hjärta, Sibbo institut både inom- och utomhus samt i biblioteket. Den traditionella julbasaren ger kommuninvånare och företagare möjlighet att erbjuda och sälja sina produkter och tjänster. Parkeringsplatsen (sandplanen) vid Sibbo institut och bildningscentrets gård är tillgängliga och till förfogande för företagare och privatpersoner. Reservering av försäljningsplats samt frågor som berör basaren skickas till joulukadun.avajaiset@sipoonopisto.fi

Under dagen kan du ta del av olika pysselverkstäder och testa din musikaliska förmåga i form av julkaraoke. Kommundirektör Mikael Grannas öppnar tillställningen kl.11.00 vid biblioteket i Nickby, var det också bjuds på glögg och pepparkakor. Cinema Nickby förevisar filmer i Topeliussalen från kl.12.20 och i Enteris café har studerande ett pop-up café mellan kl.10-15.00. Ungdomstjänsterna ordnar en julinspirerad orientering utomhus kring Nickby Hjärta och vid alla verksamhetspunkter kan man delta i lotteri med fina vinster.

När skymningen faller tänds julbelysningen och det går rykten om att julgubben kommer på besök.

Julgröt serveras åt de 300 första besökare och för den stämningsfulla julmusiken ansvarar musikintresserade sibbobor.

Kultur- och fritidsdirektör Christian Sandström ser framemot evenemanget med orden: ”I Sibbo finns det mycket intressant att göra och många aktiva aktörer. Julsäsongens öppning är ett ypperligt tillfälle att samlas, samarbeta och samverka tillsammans”.

Kom med och njuta av julstämningen med oss. Mer info om evenemanget hittar du i kommunens händelsekalender och Facebook. Sidan för evenemang uppdateras kontinuerligt på Facebook så ta och följ sidan.

Kommunens julbelysning tänds lördagen den 3.12.2022

Julbelysningen i Nickby och Söderkulla tänds igen den första lördagen i december 3.12.2022, för att glädja kommuninvånarna och besökarna. I år får Söderkulla en ny julbelysning i temat Segel som invånarna har valt.

Mer info:

Facebook: Öppning av julsäsongen – sida och evenemang

Sibbo kommuns händelsekalender

Personalen i Sibboinfo i Nickby och Söderkulla samt personalen i Sibbo kommuns kultur-och fritidstjänster

 

 

Senast uppdaterad 11.11.2022