Sibbo – lyckad företagsamhet: Rita Manninen är ett stenhårt massageproffs, som specialiserat sig i käkmusklers massage. Hon har mottagning både i Söderkulla och i Nickby

Vem är du och vad heter ditt företag, berätta också lite om din bakgrund?

Jag heter Rita Manninen och driver företaget Ritan hieronta (Tmi Rita Manninen), jag har behandlingsmottagningar både i Söderkulla och i Nickby. Jag är ensamföretagare, men i mina lokaler i Söderkulla verkar även två andra företagare inom omsorgsbranschen. Sina mottagningar där har shiatsuterapeuten Peuccupaja och fotvårdare Jaana Kangaskokko.

Jag är utexaminerad till utbildad massör från Edupoli i Borgå i december 2014 och genast följande månad började jag verksamheten som företagare. Efter att jag blev färdig som utbildad massör har jag vidareutbildat mig i form av flera tilläggskurser, var jag erhållit en hel del merkunskap gällande terapiformer och funktionerna i människans sinne.

I början av min företagarbransch arbetade jag med allt möjligt annat också, bland annat städarbeten främst för äldre personer, men bakade också kakor på beställning och ordnade fester.

Före min karriär som företagare har jag varit verksam i restaurangbranschen i diverse uppgifter och överlag har jag årtionden av erfarenhet inom kundbetjäning.

Var det självklart för dig att bli företagare, fanns där några orosmoment eller rädslor?

När jag studerade till ett nyt yrke som massör, blev det ganska naturligt att välja företagarbranschen. Då jag började visste jag ingenting om företagsamhet, men jag har alltid varit flitig på att jobba och ivrig att lära mig nytt.

Har företagarlivet motsvarat dina förväntningar? Vad har varit tuffast och vad har varit bäst i att vara företagare?

Det bästa är absolut kunderna. Jag får hjälpa till och lindra smärtor och varje dag lär jag mig någon nytt. Lärdomsprocessen är konstant, den slutar aldrig. Det är alltid roligt att gå till jobbet och varje människa är viktig. Det har varit svårt egentligen bara att lära känna sina egna gränser. Vilka uppgifter – så som själva behandlingsarbetet – måste man sköta själv och med vilka delmoment inom företagsamheten kunde man gärna erhålla hjälp utifrån?

Berätta lite om ditt arbete, hurdana är till exempel dina typiska kunder?

Jag är lycklig över att jag får från hela hjärtat utföra ett arbete som jag älskar och var jag kan vara till hjälp för så många. Varje dag för med sig mera förståelse över hur människans kropp och sinne fungerar. Jag känner mig lyckligt lottad att få arbeta med mycket olika människor från alla olika åldrar.

Jag har specialiserat mig i massageterapi för käkmuskler. Genom att inverka på muskulaturen i käken kan man hjälpa till med verk bland annat i huvudet, käken, nacken och axlarna. Orsaker till dessa problem kan bero på problem i bettet, gnisslande av tänder, för ytlig andning, stressfyllda livssituationer – och mycket annat. Symptomen kan vara mycket varierande och kunden har kunnat söka efter hjälp från många ställen, före hen hittat till mig. På min hemsida finns mer ingående information om ärendet.

Har coronatiden inverkat på ditt företags verksamhet eller din utkomst?

Trots allt har coronatiden varit rätt så bra för mitt företag, kunderna har varit förstående och alla rekommendationer har följts och följs fortfarande. Kundernas stöd och att de bryt sig om mig har varit fantastiskt – då när man av någon orsak inte kunnat komma på behandlingar, har det frågats efter hur jag mår och skaffats gåvokort till behandlingar för nära och kära, att användas vid ett senare tillfälle.

Hur tycker du Sibbo kommun skulle kunna stöda sibboföretagare?

Det är fint att Sibbo kommun och Keuke samarbetar, vi får fina skolningstilfällen också hit till Sibbo. Företagskoordinatorns besök hos företagare är riktigt fint, speciellt ensamföretagare behöver ibland någon som lyssnar. Det här företagspresentationsjippot är också välkommet.

Har du några hälsningar, som du skulle vilja skicka till dina kunder – så väl existerande som eventuella framtida?

Köpet av varje lokal service och produkt betyder arbete och välfärd! Sibbo har ett rätt så brett utbud serviceformer – köp lokalt!

Välkomna för behandlingar, så väl bekanta som nya kunder! Ni kan gärna bekanta er mer ingående med mig och mitt serviceutbud på mina nätsidor.

Kontaktuppgifter

Ritan hieronta / Tmi Rita Manninen

Söderkulla:

Granitvägen 7
00150 Söderkulla
Mottagningstider måndagar, tisdagar och fredagar
Vid Söderkulla mottagning verkar även shiatsuterapeuten Peuccupaja och fotvårdaren Jaana Kangaskokko

Nickby:

Bubbisvägen 1
04130 Nickby
Mottagningstider onsdagar och torsdagar

Tfn. 040 592 6624

ritamanninen20@hotmail.com

www.ritanhieronta.com

Senast uppdaterad 06.08.2021