Sibbo – lyckad företagsamhet: Jokipuiston hierontapalvelu erbjuder muskelvård och hjälp med problem förorsakade av distansarbete

Vem är du och vad heter ditt företag? Berätta lite om din bakgrund.

Jag heter Timo Karjalainen, tidigare yrkesmilitär. Jag tjänade vid Gränsbevakningsväsendet i sammanlagt 28 år inom diverse arbetsuppgifter. Nu är jag privatföretagare, mitt företag heter Jokipuiston hierontapalvelu.

Var det naturligt för dig att bli företagare, hade du några rädslor inför det? Vad tycker du att är det bästa med att vara företagare?

Efter en lång karriär som tjänsteman vid staten var det naturligt att övergå till att vara företagare. Några desto större rädslor fanns nog inte. Eftersom jag har en aktiv och sportig bakgrund, var valet av yrke som idrotts massör naturligt. Jag övervägde faktiskt inte särskilt allvarligt några andra alternativ.

Jag njuter av det, att som företagare kan jag dela upp dagens arbeten och övriga program enligt egen tidtabell. Att få själv välja sina arbetstider är absolut det bästa.

Berätta lite om ditt arbete som massör, hurdana kunder har du?

Min typiska kund är en person som idrottar eller på annat sätt lever ett aktivt liv. De som kommer till min mottagning vill ha en ordentlig muskelskötande behandling. Som en märkbar ny kundgrupp har jag även människor som lider av problem på grund av distansarbete.

Har coronatiden inverkat på din företagsverksamhet eller utkomst?

De först fem veckor stod verksamheten helt stilla, men efter det har coronaviruset lyckligtvis inte inverkat negativt på kundmängderna. Naturligtvis har en del av kunderna valt att inte använda mina tjänster under coronatiden, men lyckligtvis har jag fått tacksamt av nya kunder.

Hur kunde Sibbo kommun enligt dig stöda företagare?

Sibbo kommun gör säkert redan nu en hel del för företagare. Naturligtvis skulle jag önska, att kommunen skulle köpa av lokalföretagarnas tjänster från olika sektorer.

Har du eventuella hälsningar som du skull vilja skicka till dina kunder – antingen redan existerande eller potentiella nya sådana?

Jag har haft lyckan att få många fina kundrelationer och tack vare dessa har arbetet känts meningsfullt och jag har fått uppleva mitt yrke som värdefullt. Man kan kontakta mig när som helst och jag erbjuder mina tjänster mycket flexibelt, nästa varje dag på året.

I början av juni flyttade jag till en ny lokal, varmt välkomna till så väl gamla som nya kunder till en naturskön plats på Sommarnäsvägen!

Kontaktuppgifter

Jokipuiston hierontapalvelu på Sommarnäsvägen
Sommarnäsvägen 28
04130 Sibbo

Tfn. 040 76 41 875

www.jokipuistonhierontapalvelu.fi
jokipuistonhierontapalvelu@kotikone.fi

Senast uppdaterad 04.08.2021