Sibbo kommuns sommarutställning är populär bland både barn, unga och vuxna

”Omkring 800 personer har besökt skulptören Marjukka Korhonens utställning Alternativa verkligheter i Pesula Galleriet i Nickby. Vi har fått väldigt god feedback från olika instanser och skolbarnen och daghemsgrupperna från närliggande skolor har ivrigt tagit del av sommarutställningen. Under junimånad erbjuder vi ännu verkstäder på fredagar för både äldreomsorgen och daghemmen.” säger kulturproducent Pi Viana på Sibbo kommun 

Utställningen är uppbyggd i två delar varav den ena delen är ett fint, traditionellt utställningsutrymme och den andra delen är en intressant blandning av en skapande verkstad och en konstnärs arbetsrum.  

Besökarna uppmuntras att delta i en keramikverkstad där två kavaletter har monterats. På en av kavaletterna har en människokropp formats och på den andra ett människohuvud. Besökarna formar med lera skulpturerna och kan samtidigt uppleva hur livet som bildhuggare kan se ut. 

Marjukka Korhonen (f. 1968) är en skulptör från Helsingfors, vars verk behandlar interaktion och möten människor emellan i olika offentliga kommunikationssituationer.  

Utställningen är öppen ända tills midsommaren.  

Info:
Alternativa verkligheter – skulpturutställning och kollektiv verkstad
19.4–22.6.2023
Galleriet Pesula
Artborg 35, Pilvilinnavägen 2,
04130 Sibbo
ons-to kl. 16–20
fre-sö kl.12–16
må-ti stängt 

Två barn utarbetar en skulptur.

Två personer utarbetar en skulptur.

Senast uppdaterad 06.06.2023