Sibbo kommuns hälsovårdstjänster ger en möjlighet till videomottagning

Distansmottagningarna kan i fortsättningen ordnas antingen som videoträffar med hjälp av applikationen Microsoft Teams eller som telefonmottagningar. Det senare alternativet har varit i bruk redan tidigare. Tidsbeställningen till distansmottagningarna sker på samma sätt som tidsbeställningen till en traditionell mottagning. Huruvida ärendet kan skötas på distans bedöms när man beställer tiden. Distansmottagningen förutsätter att patienten använder en mobiltelefon eller har en dator försedd med mikrofon, kamera och internetanslutning.

-Jag uppmuntrar Sibbobor att ta mod till sig och testa distansmottagningen med hjälp av video. Om en fysisk kontakt inte är behövlig med tanke på patientens vård är det bättre att ordna mottagningen på distans, speciellt nu när vi kämpar med coronaepidemin. Patienterna sparar också på både tid och möda när de inte behöver ta sig hela vägen till hälsostationen. Videobilden ger mottagningen flera ytterligare element som saknas i ett telefonsamtal, berättar öppenvårdens överläkare Anna Peitola.

En webblänk leder till videomottagningen

När du beställer tid för en videomottagning får du till din e-post en länk. När du klickar på den ansluter du dig till videomottagningen. Videomottagningen förutsätter inte att du har Teams-applikationen. När du öppnar länken kan du själv välja om du vill starta mottagningen på Teams eller via webbläsaren. Teams fungerar bäst med webbläsarna Google Chrome, Mozilla Firefox och Microsoft Edge. Om videomottagningen är försenad ska du vänta i Teams lobby tills läkaren eller skötaren släpper in dig på mottagningen. Om du har problem med internetanslutningen och kontakten avbryts, anslut dig till mottagningen på nytt genom att klicka på samma länk som tidigare.

Vänligen se till att du under mottagningstiden vistas i en lokal där det inte finns några störande faktorer och där du kan tala om sekretessbelagda ärenden. Om du har fått hälsodeklarationsblanketter som du ska fylla i, vänligen se till att göra det innan mottagningstiden börjar.

På distansmottagningen behandlas enbart de ärenden som mottagningen har bokats för. För distansmottagningen uppbärs samma besöksavgift som för en vanlig mottagning.

Om du får ett förhinder, vänligen avboka mottagningen i god tid via tidsbeställningen. Vi behandlar inte personuppgifter eller tidsbeställningar per e-post. Om du har frågor kan du kontakta tidsbeställningen per telefon, numret är 09 2353 6001.

 

 

Senast uppdaterad 08.02.2021