Sibbo kommun öppnar nya arbetsrum för alla kommuninvånare i Söderkulla gård

Arbetsrummen finns på andra våningen i Söderkulla gård (Söderkullavägen 701, 01150 SÖDERKULLA). Lokalerna får användas enligt självbetjäningsprincipen klockan 8–16 på vardagar. De kan användas gratis. Rummen har plats för cirka 40 personer åt gången. Platserna kan inte bokas i förväg.

Målet är att Sibboborna får tillgång till lokaler som lämpar sig för distansarbete. Tack vare lokalerna får man en möjlighet arbeta självständigt. Det är också fritt fram att diskutera med andra användare om man så vill. Arbetslokalerna möjliggör också små möten för att stödja invånarnas eget arbete eller studier. Det finns dock inga ljudisolerade mötes- eller telefonrum, så konfidentiella ärenden eller telefonarbete är inte möjliga i arbetsrummen.

Fåtöljer och arbetspunkter bakom skärmar.

Tre rum för olika användningsändamål

Coworking-lokalerna i Söderkulla gård består av tre olika rum. Rummet med namnet Hansas är avsett för självständigt arbete. Rummet har separata arbetsstationer men också fåtöljer för dem som hellre sitter extra bekvämt medan de jobbar. Hansasrummet är perfekt för tyst arbete. Rummet känns igen på sina gröna toner.

De rum som kallas Massby och Lill-Massby är ganska lika till sin funktion. De kan användas både för gruppmöten och för självständigt arbete. Målet med rummens möblering är att stödja gemenskapen. Rummen känns igen på sina röda och turkosa toner. Massby har också en stor skärm som t.ex. kan användas för PowerPoint-presentationer. I båda rummen finns montrar där lokala företagare fritt kan lägga fram sina broschyrer.

Coworking-lokalerna har inretts med beaktande av arbetsergonomin. Alla skrivbord är justerbara och det finns ett brett utbud av arbetsstolar. Det finns även stöd för bärbara datorer och surfplattor samt balansplattor för stående arbete.

Stolar, bord, grönväxter och skåp med lås.

Användarna har också ett kylskåp och en mikrovågsugn till sitt förfogande. Dessutom betjänar kaféet Söderkullan Kakkukartano på bottenvåningen under kaféets öppettider. Användarna kan förvara sin egendom i klädställningen som finns i lobbyn. I rummet Massby finns det även låsbara skåp.

Enheten Lokalitetsförvaltning ansvarar för underhållet av lokalerna. Vid behov kan ni ge respons om lokalerna genom att skicka e-post till adressen toimitilat@sipoo.fi.

 

Senast uppdaterad 22.03.2022