Sibbo erbjuder orienterare fasta kontroller på sommaren

Sammanlagt 33 kontrollpunkter har placerats i terrängen vid Molnträsket, Möträsk och Söderkulla skidstadion. Kontrollerna är fasta, dvs. de hålls på samma plats under en hel sommarsäsong. Under de kommande somrarna är planen att placera kontrollerna på nya platser och skapa en ny karta över dem. Den här sommarens fasta kontroller står på sina platser fram till slutet av oktober.

Du kan själv skriva ut kartan over kontrollerna sommaren 2022 från Sibbo kommuns, IF Sibbo-Vargarnas och OK Trians webbsidor eller hämta den på följande ställen:

  • SibboInfo Nickby (i anslutning till huvudbiblioteket), Norra Skolvägen 2, 04130 Nickby.
  • SibboInfo Söderkulla (i anslutning till Söderkulla bibliotek), Amiralsvägen 2, 01150 Söderkulla. Obs! SibboInfo Söderkulla har sommarstängt 4.7–31.7.2022.
  • Kaféet vid Molnträskets friluftsområde (fram till 7.8.2022), Molnträskvägen 70. Vänligen observera att parkeringen på området är avgiftsbelagd.

Biblioteken lånar ut kompasser

I slutet av nästa vecka kommer biblioteken i Sibbo att få kompasser som lånas ut med bibliotekskortet. Lånetiden för kompasserna är tio dagar.

Orienteringskartor och banor

Svårighetsgraden på de fasta kontrollerna varierar från lätt till mer utmanande. Du kan skapa en egen bana på kartan Samtliga kontroller eller använda någon av de färdiga orienteringsbanorna (från 1,9 km till 5,7 km).

Start och mål:

Molnträsket (Molnträskvägen 70) eller Söderkulla skidstadion (Amiralsvägen 37).

Kartor och banor

Samtliga kontroller

Molnträsket 1,9 km

Molnträsket 4 km

Molnträsket 5,7 km

Skidstadion 2,8 km

Skidstadion 5,6 km

Övrigt material:

OK-Trians webbplats (på finska): LiikettäNiveliin omatoiminen suunnistuskoulu

Vi tar gärna emot respons och förslag om de fasta kontrollerna. Skicka e-post till adressen suunnistus@sibbo-vargarna.fi. Ha en trevlig orienteringstur!

Senast uppdaterad 30.06.2022